New York Rangersin hyökkääjä Rick Nash ei ole enää viime vuosien aikana lukeutunut NHL:n eliittipelaajiin, mutta hänen palkkansa on ollut sen mukainen.

Nash, joka pelaa kahdeksanvuotisen sopimuskautensa viimeistä vuotta, tienaa kuluvasta kaudesta 8,2 miljoonaa dollaria. Tilipussi on siis melkoisen muhkea, joskin se tulee olemaan tällaisten lukemien osalta eittämättä myös viimeinen.

Mikäli Nash päätyy ensi kesänä vapaille pelaajamarkkinoille, löytyy hänelle satavarmasti ottajia. Hän on edelleen 40-50 tehopisteen pelaaja ja sellaisille on jokaisella seuralla käyttöä.

Vaan vaihtuuko 33-vuotiaan konkarilaiturin seura jo kesken kuluvan kauden? Mikäli Rangersin kausi ei NHL:n Trade Deadlinen tuntumassa näytä jatkuvan pudotuspeleissä, tai menestysmahdollisuudet ovat ylipäätään laihat, siirto on todennäköinen.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Olen tietoinen siitä ja totta kai olen ajatellut asiaa. Ei se minua paina, mutta tietenkin tiedostan sopimustilanteeni ja millaisia vaikutuksia sillä saattaa olla, Nash toteaa varsin avoimena New York Postin haastattelussa.

Nash onkin itselleen todella omituisessa tilanteessa, sillä hänen ei ole tähtipelaajana tarvinnut koskaan pelata sopimuksesta. Nyt hänen sen sijaan täytyy.

– Tämä on ensimmäinen kerta urallani, kun pelaan sopimuksesta.

– Haluan olla täällä, ja se on ykkösprioriteetti, mutta ymmärrän myös asioiden bisnespuolen ja johtoportaan on toimittava organisaation parhaiden etujen mukaisesti. Se ajatus riivaa minua aina silloin tällöin.