Anaheim Ducksin riveissä työkseen kiekkoileva suomalaispuolustaja Sami Vatanen joutui viettämään alkukauden lasaretin puolella loukkaantumisen vuoksi, mutta hän palasi takaisin kaukaloihin tovi sitten.

Vatanen lähti liikkeelle normaalia pienemmän peliajan kanssa, mutta vastuu on kasvanut pikkuhiljaa yhä vain suuremmaksi.

Tämä on myös näkynyt pisteissä, sillä siinä missä Vatanen pelasi ensimmäiset viisi kamppailuaan ilman tehoja, on näitä alkanut syntymään viime aikoina lähes roppakaupalla.

[readmore from=”suomalaiset”]

Vatanen jatkoi pistetehtailuaan viime yönä, kun Ducks kohtasi Boston Bruinsin. Suomalaispuolustaja saalisti tililleen syöttöpisteen Kevin Royn iskemään osumaan. Ducks voitti ottelun lukemin 4-2.

Tämä tarkoitti sitä, että Vatanen on tehnyt nyt viimeiseen neljään otteluun kolme tehopistettä, joista yksi on maali.

Ducks on kohdannut kyseisissä otteluissa Bruinsin lisäksi Vancouver Canucksin sekä Los Angeles Kingsin. Pisteetön ottelu osui sen sijaan Tampa Bay Lightningia vastaan.

Joka tapauksessa on selvää, että Vatanen alkaa heräilemään loukkaantumisen jälkeisestä ”koomasta” ja on löytänyt pelistään jälleen myös sen kiekollisen puolen.