NHL:n siirtoruletti ja huhut ovat alkaneet pyörimään kuumina, mistä loistava osoitus oli äskettäin nähty vaihtokauppa, jossa maisemaa vaihtoivat muun muassa Matt Duchene sekä Kyle Turris.

Kuten monet teistäkin ovat huomanneet, eivät huhut yleensä osu nappiin ja sille on syynsä, miksi kyse on pelkästä spekuloinnista. Nyt kuitenkin Dallas Starsin Jason Spezza on noussut asian suhteen mielenkiintoisesti esiin.

Asialla spekuloinnin aloitti Sportsnetin arvostettu kiekkotoimittaja Elliotte Friedman.

– Spezza saa peliaikaa 13 minuuttia ottelua kohden, mikä hänen uransa alkuvaiheiden jälkeen pienin minuuttimäärä kaudessa. Uskon, että se on Starsin etu, jos he saavat tämän vielä toimimaan. Et voi tehdä liian paljoa pisteitä tässä todella tiukassa sarjassa. Spezza on taitava pelaaja, joka voi luoda maalipaikkoja, Friedman pohti.

Friedman huomautti, että Spezzan sopimuksessa on tällä hetkellä täydellinen siirrot estävä pykälä. Ensi syksynä tähän tulee kuitenkin pienoinen muutos, sillä Spezza toimittaa ensi syyskuussa Starsille kymmenen joukkueen listan, mihin hän ei halua tulla kaupatuksi.

– Ensi syyskuun 1. päivän jälkeen Spezza voi ilmoittaa Starsille kymmenen NHL-seuraa, mihin hän ei halua siirtyä. Muuten Spezzalla on sopimuksessaan täysin siirron estävä pykälä, joten päätösvalta on hänellä.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Vaikka Spezzan pahvissa onkin kaupat estävä pykälä, ei se tarkoita sitä, etteikö häntä oltaisi mahdollisesti kauppaamassa toisaalle. Tuskinpa itse pelaajakaan on tällä hetkellä täysin tyytyväinen saamaansa peliaikaan.

Ongelmaksi saattaa kuitenkin vielä muodostua hänen jättimäinen sopimuksensa, joka päättyy vasta kauden 2018-19 päätteeksi, ja sen cap hit on huikaiseva 7,5 miljoonaa dollaria. Yksi vaihtoehto vaihtokauppaan voisi kuitenkin olla Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets.

– Tämä on puhdasta arvausta, mutta tiedämme, että Columbus etsii parhaillaan yhtä korkeatasoista hyökkäyspään pelaajaa, Friedman heittää ilmoille.