Nashville Predatorsin päätös lähettää suomalaisvahti Juuse Saros ensimmäistä kertaa farmiin, kuluvan kauden aikana, on lietsonut valtaisaa paniikkia etenkin suomalaismedioissa.

Kyse ei ole kuitenkaan siitä, että Saroksen asema Tennesseessä olisi muuttunut yhtään mihinkään. Hän on edelleen seuran tuleva ykkösvahti ja itseoikeutettu manttelinperijä, kun Pekka Rinne jossain vaiheessa väistyy hänen tieltään eläkkeelle.

Sen sijaan farmikomennuksessa on kyse resetoinnista.

Resetointi tapahtuu vain pelien kautta ja sellaisen siis Saros nyt tarvitsee. NHL ei ole oikea paikka kauden kääntämiseen ja osittain tästä syystä jokaiselta NHL-seuralta löytyy ne AHL:ssä pelaavat farmiseurat.

Saros, jonka torjuntatilastot vain neljästä pelatusta ottelusta ovat 85,50/3.93, pääsee nyt siis ennen kaikkea pelaamaan ja hakemaan sitä kautta – hieman tutumman ja helpomman liigan kautta – itseluottamustaan takaisin.

Samalla Nashvillessä päästään katsastamaan kolmosvahti Anders Lindbäckin nykytaso, siis NHL:ssä. 29-vuotias maalivahti on pelannut kuluvalla kaudella 11 AHL-ottelua, torjuntatilastoin 91,80/2.46.

Jättimäinen ruotsalainen ei ole koskaan lunastanut häneen kohdistettuja odotuksia ja viime kaudet ovat olleet hänelle jopa katastrofaalisen vaikeita. Häntä on hyppyytetty seurasta toiseen, ja lopulta tie vei kesken viime kauden takaisin Ruotsiin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kyseessä on siis täydellinen win-win-win-tilanne:

A: Nashville pääsee hyödyntämään maksimaalisella tasolla Pekka Rinteen huiman torjuntavireen

B: Predatorsin johtoportaan ei tarvitse murehtia Juuse Saroksen vähäistä ottelumäärää, yhdistettynä tämän hetken heikkoon itseluottamukseen, vaan hän saa kehityksensä kannalta arvokasta pelikokemusta aivan lähiajat Milwaukeessa

C: Seura pääsee mittaamaan kevään kannalta todella oleellisen maalivahtien tasonsa