Pittsburgh Penguinsin kanadalaistähti Sidney Crosby on vaeltanut alkukauden pahemman kerran varjojen mailla.

Kun Crosby pelaa selkeästi alle pisteen per peli -tahdilla, puhutaan hänen kohdallaan jonkinasteisesta kriisistä.

Monesti nämä keskustelut karkaavatkin käsistä, sillä todellisuudessa tekeminen kaukalossa saattaa olla sitä samaa vanhaa tuttua Crosbya, vaikka se ei aina pisteiden muodossa näkyisikään.

Vaan tällä kaudella parranpärinää on syntynyt täysin aiheesta.

Kun pelaajasta käytetään termiä ”maailman paras”, silloin tehotilastoa -14 ei voi hyväksyä. Neljää tasaviisikoin tehtyä maalia ei voi hyväksyä. Maaliennusteen putoamista edelliskaudesta yli 20 maalilla ei voi hyväksyä.

Crosby on ollut hyökkäyspäässä saamaton ja myös puolustuspäässä on jäänyt paljon parantamisen varaa. Todella paljon.

Ennen kaikkea hän on ollut haluttoman näköinen ja se on antanut kaikkein eniten syytä huoleen. Kun nimittäin Crosbyn kaltainen kaveri vajoaa tällä tavalla tavallisen kuolevaisen tasolle, herää kysymys: missä vika?

Kenties maha on ”liian” täynnä kahdesta perättäisestä Stanley Cup -voitosta, mikä olisi täysin ymmärrettävää, sillä jo yhden mestaruuden jälkeen puhutaan mestaruuskrapulasta.

Kenties syynä on ollut jokin muu.

Vaan syy- ja seuraussuhteita tuskin tarvitsee enää Crosbyn kohdalla mietiskellä. Hänestä löytyy nimittäin sellainen maaginen juttu, jollaista keneltäkään muulta pelaajalta ei tässä maailmassa löydy, siis samoissa määrin: kun häntä parjataan kaikkein voimakkaimmin, ja pyritään lyömään maanrakoon, hän nousee sieltä kuin feenikslintu.

Ja kuinka ollakaan, kun media, fanit ja vihaajat uskalsivat alkaa oikeasti kysymään ääneen ”Onko Sidney Crosby unohtanut, miten jääkiekkoa pelataan?”, yhdeltä kaikkien aikojen parhaista jääkiekkoilijoista löytyi vastaus.

Hän päätti välittömästi 11 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa, viime yön NHL-kierroksella Buffalo Sabresia vastaan, osuessaan toisen erän loppupuolella ylivoimalla ja ennen kaikkea hän petasi joukkueensa jatkoajalla syntyneen voitto-osuman.

Ja juuri tuo voitto-osuman syntyminen osoitti, että Crosby is back!

[readmore from=”suomalaiset”]

Hän nimittäin imi vastustajat konkreettisesti, tai vähintäänkin katseen osalta, itseensä kiinni ja samassa, kun kaikki tämä tapahtui, hän petasi Conor Shearylle sellaisen maalintekopaikan, että oksat pois.

Pittsburgh Penguins

@penguins
Conor Sheary has six points in his last six games (4G-2A) vs. Buffalo. This one is probably our favorite.

Nähdyn perusteella uskallankin väittää, että kunhan kausi vanhenee vielä tästä muutaman ottelun verran – Penguins-kipparin päästyä siitä harteilla kiipeilleestä Korkeasaaren eläintarhasta eroon – kaukalossa nähdään jälleen se jääkiekkokaukaloita vuosikausia dominoinut Sidney Crosby.

Hänen aikansa, tai edes ne parhaat päivät, ei nimittäin ole ohitse.

Ei vielä.