Peräti 16 vuotta sitten Hockey Hall of Fameen valittu Jari Kurri ei iloinnut pelkästään maanmiehensä puolesta.

Yhdessä Teemu Selänteen ja Paul Kariyan kanssa HHOF-viikonloppuun liittyneessä pelissä esiintynyt Kurri oli nimittäin ennen kaikkea iloinen siitä, että Mighty Ducks of Anaheimin legendaarinen duo nimettiin HHOF:ään yhtäaikaisesti.

– Täydellistä. Siitä ei ole kahta sanaa – näin sen pitikin mennä, Kurri hehkutti Pasadena Star-Newsin mukaan.

– Ylipäätään tämä Selänteen nimeäminen on hyvä asia jääkiekolle ja Suomelle, Kurri puolestaan paalutti punaisella matolla toimittaja Kent Frenchin haastattelussa.

Kurri todella tietää, mistä hän puhuu, sillä hän pelasi NHL-uransa toiseksi viimeisen kauden (1996-97) kyseisen duon kanssa kalifornialaisseurassa.

[readmore from=”selanne-teemu”]

Tuona kyseisenä kautena Selänne sijoittui tehoin 51+58=109 NHL:n pistepörssin kakkoseksi, heti muuan Mario Lemieux’n jälkeen, ja Paul Kariya oli puolestaan kolmas pistein 44+55=99.

Kurrin pistelukemat sen sijaan olivat 13+22=35, joskin tuossa vaiheessa, kuten todettua, suomalaislegendan ura veteli jo viimeisiään.

Mighty Ducks saavutti kyseisenä kautena myös pudotuspelipaikan, mutta joutui toteamaan lopulta mestariksi saakka edenneen Detroit Red Wingsin paremmakseen toisella pudotuspelikierroksella.