Viime yön kamppailu Carolina Hurricanesin ja Dallas Starsin välillä oli yhtä suomalaisjuhlaa, sillä Hurricanes-nutussa kiekkoilevat Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho olivat ilmiliekeissä.

Teräväinen nimittäin iski kamppailussa NHL-uransa ensimmäisen hattutempun (3+1), kun taasen Aho saalisti tililleen kauden ensimmäisen maalinsa (1+2).

Aho olikin kamppailun jälkeen median pihdeissä, sillä hän pelasi ilman maalia jopa 15 ottelun ajan. Aholla on nyt kasassa tehot 1+10.

– Ensinnäkin se oli loistava peli ”Turbolta” (Teräväinen), minkä jälkeen (Jordan) Staal antoi hyvän syötön ja sain ensimmäisen maalini. Se tuntui melkoisen hyvältä, Aho kertoi ottelun jälkeen toimittajille News & Observerin mukaan.

Aho nautti pelaamisesta yhdessä Teräväisen ja Staalin kanssa. Suurimmat kehut sai kuitenkin maamies Teräväinen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän oli tulessa tänään ja oli todella mukavaa pelata hänen kanssaan. Tuntui siltä, että hän teki maalin mistä tahansa hän laukoi.

– Hän teki kaiken tänään oikein ja hän oli tulessa. Oli hauskaa pelata hänen ja Jordanin kanssa tänään.

Aho aloitti myös viime kauden 13 ottelun mittaisella maalittomalla putkella, joten tämän kauden tehottomuudessa ei ollut hänelle sinänsä mitään uutta. Nuorukainen suhtautuikin maalittomuuteen kypsällä tavalla.

– Yritin vain pitää asiat positiivisena ja luoda tilanteita, eikä miettiä asiaa liikaa. Tiesin, että se on tulossa ja nyt olen tyytyväinen, kun se vihdoin tuli.