New Jersey Devilsin hyökkääjä Taylor Hall viettää huomenna 26-vuotissyntymäpäiväänsä.

Mikä sen parempi tapa jääkiekkoilijalle juhlistaa syntymäpäivää kuin iskeä maali NHL-ottelussa. Vieläpä voittomaali sellaisessa ottelussa, jonka oma joukkue voittaa niukasti.

Ja olisi suorastaan mansikka kermakakun päälle, jos saavuttaisi tuolla osumalla jonkun merkittävän rajapyykin.

Hallille kaikki tämä toteutui. No, ihan vähän etuajassa, mutta kuitenkin.

Hall viimeisteli Devilsin kuudennen osuman, kun joukkue kaatoi Chicago Blackhawksin vieraissa maalein 7–5. Maali oli Hallin 400. tehopiste NHL:ssä.

Se on huikea saavutus, kun ottaa huomioon Hallin iän. Hall pelaa toki jo kahdeksatta NHL-kauttaan, mutta mieheltä on jäänyt pitkälti yli sata ottelua väliin loukkaantumisten takia. Uran 400. piste syntyi ottelussa numero 470.

Kyseinen maali oli todellinen tahdon- ja taidonnäyte. Hall punnersi laidalta kohti maalia, karisti Chicago-pakki Jan Ruttan väkisin selästään ja toimitti kiekon taitavasti rystypuolelta Corey Crawfordin selän taakse. Toisella erätauolla Crawford pääsi kärsimyksestään vaihtopenkin puolelle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Chicago johti ottelua ensimmäisessä erässä jo 4–1, mutta New Jersey punnersi kuin punnersikin ohi.

– Tiedän, että se kuulostaa kliseeltä, mutta meidän täytyi taistella itsemme takaisin peliin. Tämä voitto oli osoitus vahvasta luonteesta, Hall sanoi nhl.comille.

– Itse yritän vain pysyä niin terveenä kuin mahdollista loppu-urani ajan ja antaa mahdollisimman suuren panoksen joukkueelleni, Hall pyöritteli.

Hall oli kesällä 2010 koko NHL-draftin ykkösvaraus, kun Edmonton Oilers huusi nuorukaisen itselleen. Toistaiseksi tehokkaimmalla kaudellaan 2013–14 Hall paukutti Edmonton Oilersissa 80 pistettä 75 pelissä. Devilsiin Hall siirtyi vuosi sitten kesällä.

Voit katsoa Hallin uran 400. pisteen synnyn tästä linkistä.