Vancouver Canucksin Henrik Sedin on ollut kahden viime vuosikymmenen osalta yksi NHL:n parhaista pelaajista.

37-vuotias ruotsalainen ei välttämättä enää nykyisin ole NHL:n kirkkainta eliittiä, mutta se ei himmennä millään tasolla hänen huikeaa uraansa.

Kaikilla on ollut varmasti omat suosikkipelaajansa jossain vaiheessa peliuraa, mutta sen sijaan aikuisiällä se on hieman harvinaisempaa.

Sediniltä kuitenkin löytyy niin sanottu idoli. Canucks-kapteeni nimittäin paljastaa fanittaneensa läpi uransa San Jose Sharksin kokenutta Joe Thorntonia, pitkälti tämän pelityylin vuoksi.

Sedin ja Thornton olivat aikanaan samalla leirillä keskenään, siis ollessaan nuoria, ja siitä käynnistyi tämä ”bromance”. Tuo hetki oli ikimuistoinen Ruotsista juuri Pohjois-Amerikkaan saapuneelle sentterille.

– Joe oli leirillä, koska meillä oli sama agentti. Hänet näimme ensimmäisenä. Sen jälkeen olen seurannut häntä läpi hänen uransa, koska pelaamme samalla tyylillä, Sedin totesi Sportsnetille ennen joukkueen 0-5-tappiota Sharksille.

– Toki hän on isompi ja vahvempi, mutta hän tykkää syöttää. Olen aina rakastanut hänen pelaamistaan. Hän on aina ollut suosikkipelaajani.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Tunne ei ole suinkaan yksipuolinen, vaan myös Thornton kertoo seuranneensa todella tarkkaan Sedinin veljesten tekemisiä.

– Muistan kaksosveljesten tulleen leirille. Heidät oli juuri varattu numeroilla kaksi ja kolme, mutta heidän huomasi olevan jotain erityistä, vaikka ikää oli vasta 18 vuotta.

– Jos he halusivat, he pystyivät pitämään kiekkoa koko päivän ja 20 vuotta myöhemmin he tekevät edelleen niin. He pelaavat tyylillä, jollaista ei ole koskaan nähty. Heitä on siis todella hauska seurata.

– Olen aina ihaillut heidän pelityyliään ja he pelaavat kovaa. He eivät ujostele kulmissa. Kyseessä on yksi parhaista komboista viimeisten 20 vuoden ajalta.