Minnesota Wild on aloittanut nousun NHL:n hänniltä. Kolmen peräkkäisen tappion jälkeen kahdesta viime pelistä on irronnut täydet pisteet. Ja mikä Wildin kannalta rohkaisevinta, pisteet ovat tulleet hyvällä puolustus- ja maalivahtipelillä.

Kahdessa viime ottelusaan Wild on jättänyt niin Montreal Canadiensin kuin viime yönä Philadelphia Flyersin nollille. Canadiens kaatui maalein 3–0, Flyers 1–0.

Voittojen takuumies on ollut, kuten numeroistakin voi päätellä, maalivahti Devan Dubnyk, 31. Canadiensia vastaa Dubnyk torjui peräti 41 kertaa, eilenkin hän pysäytti 32 kiekkoa. Eli kahdessa pelissä Dubnyk on torjunut hurjat 73 laukausta päästämättä maaliakaan.

Kaikkiaan Dubnyk on nyt pitänyt maalinsa koskemattomana putkeen 136.20 minuutin ajan. Kahden nollapelin ansiosta Dubnykin torjuntaprosentti on noussut lukemiin 92,0. Päästettyjen maalien keskiarvo on nyt 2,55.

Kahdessa edellisessä ottelussaan Dubnyk oli päästänyt yhteensä seitsemän maalia torjuntaprosentin ollessa masentava 83,3. Miehellä on siis lähihistoriassa perspektiiviä, jota vasten peilailla nyt menossa olevaa hyvää putkea.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Täytyy vain keskittyä siihen mitä tekee, ja uskoa tekemiseensä. Olen sanonut sen monesti, mutta asiat menevät vaikeammiksi, jos alkaa yrittää muuttaa jotakin. Täytyy vain uskoa, että kun asiat ovat toimineet tietyllä tavalla jo pitkään, ei ole mitään syytä, miksi sama ei toimisi edelleen, Dubnyk sanoi Flyers-ottelun jälkeen NHL.comille.

– Mutta minun pitää vain keskittyä ja muistuttaa itseäni, että olen hyvä maalivahti. No, pari peliä sitten olin todella huono, ja siksikin on hienoa olla taas hyvä, Dubnyk myhäili.

Wild on koko NHL:n taulukossa nyt sijalla 25 kerättyään 16 ottelusta yhtä monta pistettä. Läntisessä konferenssissa Wild on sijalla 13, kaksi pistettä pudotuspelipaikkaa perässä.