Dallas Starsin suomalaispuolustaja Esa Lindell oli mukana joukkueensa maali-iloittelussa New York Islandersia vastaan.

Stars tuli kaukaloon myrskyn lailla jo pelkästään avauserässä, sillä ottelun avauskaksikymppisen jälkeen tähtipaidat johtivat ottelua peräti 3-0.

Maalinteon avasi jo toisella peliminuutilla puolustaja John Klingberg, ajassa 14:58 Gemel Smith vei isännät 2-0-johtoon ja tasan kaksi minuuttia myöhemmin Lindell iski jo kauden neljännen maalinsa. Lindellin rannari puhui ja kiekko painui slovakkivahti Jaroslav Halakin selän taakse jo kolmannen kerran illan aikana.

Lindell iski viime kaudella kuusi maalia, joten hän ei ole enää kovinkaan kaukana uudesta maaliennätyksestä, vaikka kuluva sesonki on ehtinyt vanhentua suomalaisen osalta ainoastaan vajaat 16 ottelua.

[readmore from=”suomalaiset”]

Maalien lisäksi Lindellillä on tilillään myös kolme maaliin johtanutta syöttöä, sillä Stars karkasi toisessa erässä jo 5-0-johtoon, kun ensiksi Mattias Janmark osui alivoimalla ja ajassa 36:00 Lindell syötti Jason Spezzan iskemän ylivoimamaalin.

Toisen erän jälkeiset lukemat jäivät ottelussa myös loppulukemiksi. Vielä Lindelliäkin tehokkaampi pelaaja oli Klingberg, joka oli mukana joukkueensa jokaisessa ensimmäisen erän maalissa.

Islandersista ei ollut ottelussa minkäänlaista vastusta tähtipaidoille, sillä maalivahti Ben Bishopille kirjattiin kenties koko hänen NHL-uransa helpoin nollapeli: maalin puhtaana pitämiseen riitti vain 14 torjuntaa.