Minnesota Wildin Mikko Koivu on NHL-tasolla jo todellinen veteraani. Ura maailman parhaassa kiekkoliigassa starttasi jo kaudella 2005-06, ja matkan varrelle on nyt sattunut 858 NHL:n runkosarjaottelua.

Koivu on aina pelannut huipputasolla, mistä kertoo jo hänen NHL:n tilastosarakkeensa. Sieltä nimittäin löytyy 183 maalia, 439 syöttö ja yhteensä 622 tehopistettä. Se on millä tahansa mittarilla katsottuna uskomaton saldo.

Koivu on kuitenkin jo 34-vuotias ja kuten vanha sanonta kuuluu; ”ikä ei tule yksin”. Sama on myös suomalaissentterin kohdalla, joka toimii Wildin kapteenina nyt yhdeksättä vuotta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tästä syystä Koivu onkin joutunut muokkaamaan vuosien varrella harjoitteluaan, johon on löydettävä jatkuvasti uusia virikkeitä.

– Pyrin aina löytämään jotakin uutta harjoitteluun ja myös pelaamiseen. Se on pakkokin, jos täällä haluaa menestyä. On mukauduttava itse koko ajan pelin mukaan, Koivu kertoi YLE:n toimittajan, Jussi Saarisen, haastettelussa.

– Kymmenen vuotta NHL:ssä on pitkä aika. Peli muuttuu ajan mukana, eli on itsekin pyrittävä uudistautumaan, muovaamaan omaa pelaamistaan ja kehittymään henkilökohtaisesti, mutta myös oman ketjunkin osalta.

Voit lukea Koivun haastattelun kokonaisuudessaan tämän linkin kautta.