Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne sai viime kauden runkosarjassa osakseen suurta kritiikkiä, joka oli totuuden mukaisesti ansaittua. Pitkään vaikutti aidosti siltä, että Rinteen huippuvuodet ovat auttamattomasti takana.

Mutta mitä vielä. Rinne sai pudotuspeleissä jumala-moodin päälle ja hän johdatti Predatorsin aina Stanley Cupin finaaleihin saakka. Mutta koska keväällä sattui eteen myös niitä heikompia pelejä, ei kritiikki sammunut kesän ajaksi.

Monissa ei medioissa puhuttiin paljon siitä, kuinka Nashvillessä on tällä kaudella edessä vallanvaihdos, kun kakkosvahti Juuse Saros varastaa show’n. Rinne on kuitenkin ollut tästä vahvasti eri mieltä.

Nyt myös Fansidediin kuuluva Predators-blogi, Pred Lines, on nostanut suomalaisen uskomattomat otteet tapetille.

– Viime kevään menestys on kantanut tähän hetkeen saakka. Tähän mennessä, kun Rinne on ollut maalissa, on Predatorsilla ollut loistava sauma voittaa, on vastassa ollut ketä tahansa, sivustolla kirjoitetaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hänen itseluottamuksensa on lähes korkeimmillaan viimeiseen seitsemään vuoteen, ja hän ottaa niitä eläimellisiä torjuntoja, vaikka hän on jo 35-vuotias.

Loppuun sivusto halusi vielä muistuttaa Predators-faneja siitä, että mikään ei ole ikuista.

– On vaikea kuvitella, että Rinteen liekki on sammumassa hetkeen, sillä hän on ollut seuran tukijalka jo lähes kymmenen vuotta.

– Olkaammekin siis kiitollisia siitä, kuka meidän maaliamme vartioi. On helppo ottaa Rinne itsestäänselvyytenä, sillä hän on pitänyt seuran paitaa päällä jo vuodesta 2005 lähtien. Kun joku pelaa niin hyvin niin pitkään, niin sinä vain totut siihen, että näin sen pitääkin mennä. Olkaa nyt kiitollisia, sillä valitettavasti hän ei ole täällä ikuisesti.