Toronto Maple Leafs on aloittanut kautensa kaksijakoisesti. Aivan alkukaudesta se vaikutti olevan täysin pysäyttämätön, mutta tämän jälkeen tilanne on hieman rauhoittunut.

Joka tapauksessa joukkue on nyt todistanut, että se on valmis taistelemaan Stanley Cupin mestaruudesta. Se, että kauan sen mestaruusikkuna on auki, on vielä pieni arvoitus. Se on kuitenkin varmaa, että muun muassa Auston Matthewsilla, William Nylanderilla ja Mitch Marnerilla koittaa todellinen tilipäivä.

Tämä taasen luonnollisesti tarkoittaa sitä, että Maple Leafsilla tulee olemaan palkkakattonsa suhteen todella tiukkaa. Tästä johtuen se on kenties pakotettu kauppaamaan jokin veteraaneistaan jo kenties tämän kauden aikana toisaalle.

– Maple Leafsin kokoonpanon kehitys on ollut pikaisempaa ja nyt heiltä odotetaan jo pitkää pudotuspelikevättä. Se tarkoittaa sitä, että heidän johtoryhmän täytyy pohtia erilaisia vaihtoehtoja tulevaisuutta ajatellen, USA Todayn kiekkotoimittaja Jimmy Hascup kirjoitti.

Yksi näistä pelaajista, joka saatetaan kaupata toisaalle, on suomalaishyökkääjä Leo Komarov.

– Heillä on 5,6 miljoonan dollaria tilaa palkkakatossa, heillä on myös potentiaalisia ensi kesänä vapaaksi pelaajaksi tulevia kavereita, kuten hyökkääjät James van Riemsdyk, Tyler Bozak ja Komarov, sekä nuoria lupauksia juniorisarjoissa. Maple Leafsillä on paljon ammuksia hyödyntää vaihtokauppaan. He saattavat etsiä vahvistuksia puolustukseen.

Komarov on pelannut Torontossa tähän mennessä 269 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 47 maalia ja yhteensä 108 tehopistettä.