Toronto Maple Leafsin pelaajat ovat itselleen lähes tunnistamattoman haasteen edessä, kun ykköstähti Auston Matthews on sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Kun yhdysvaltalaisnuorukainen latoi NHL-uransa ensimmäiseen otteluun käsittämättömät neljä maalia, unohdettiin Torontossa välittömästi kaikki ne karmaisevat menneet ajat, joita seurassa oltiin jouduttu vuosikausien ajan kokea.

Joku voisi sanoa, että ”uusi Messias” oli astellut kanadalaiskaupunkiin ja hän sai välittömästi jokaisen Maple Leafs -fanin rakastumaan antaumuksetta häneen.

Ensimmäisellä kaudellaan täyteen 82 ottelun runkosarjaan tehopisteet 40+29=69 nakuttanut nuorukainen jäi tulokaskaudellaan 36 ottelussa tyystin pisteittä. Tällä kaudella niitä on ollut toistaiseksi vasta neljä ja tällä tahdilla pisteettömiä otteluita tulisi koko kauden aikana vain 20, siis 16 viime kautta vähemmän.

Matthews onkin nykyisin kaikki kaikessa Maple Leafsille. Kuluvalla kaudella hän on tehnyt 16 otteluun tehot 10+9=19 ja hän onkin selkeästi joukkueensa paras pistemies, sillä kakkosena olevalla Nazem Kadrilla pisteitä on peräti kuusi vähemmän.

Vaan, miten suuri Matthewsin vaikutus on oikeasti Maple Leafsin tekemiseen?

Se selviää ensi yönä, sillä hän joutuu jättää loukkaantumisen vuoksi väliin ottelun Minnesota Wildia vastaan. Matthews ei ole aiemmin NHL-uransa aikana ollut poissa tositoimista.

Kyse ei ole tiettävästi mistään vakavasta – enemmänkin vain ylävartalossa olevasta paikkojen arkuudesta – mutta niin tai näin, ensi yö tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen juuri edellä mainittujen seikkojen osalta.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Olemme puhuneet hyökkäyksemme syvyydestä ja siitä, miten pystymme täyttämään jokaisen spotin. Nyt tiettyjen kaverien täytyy vain ottaa roolia, Kadri paaluttaa Toronto Sunille.

Matthewsin uskotaan loukanneen itseään viime viikon länsirannikon kiertueella, vaikka hän pelasikin maanantain voitokkaassa ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan. Tämä siis vahvistaa sen, että hänen poissaolossaan on kyse lähinnä varotoimenpiteestä.

20-vuotiaan Matthewsin ”teräsmiesputki” tulee siis jäämään 104 ottelun mittaiseksi, kun mukaan lasketaan myös viime kevään pudotuspeliottelut. Näissä peleissä hän on tehnyt 50 maalia ja 93 tehopistettä.