NHL:ssä nähtiin viime yönä suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen kohtaaminen, kun Nashville Predators ja Columbus Blue Jackets ottivat yhteen.

Predators haki ottelussa Blue Jacketsista 3-1-vierasvoiton ja joukkueen voiton takuumiehen hääri – kuten niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella – kokenut suomalaisvahti Pekka Rinne.

Rinne pysäytti ottelussa 35 kiekkoa ja hänet valittiin ottelun kolmostähdeksi, joskin ykköstähden palkintokaan ei olisi ollut missään nimessä mikään vääryys. Sen lisäksi, että Predators-vahti torjui ottelussa yhtä vaille kaikki kiekot, mukaan mahtui myös todellisia huipputorjuntoja (KATSO VIDEO TÄÄLTÄ).

– Pekka Rinne oli maalillaan ohittamaton. Sen lisäksi, että hän teki kaikki ne torjunnat, jotka hänen odotettiinkin tekevän, häneltä nähtiin useita ”higlight-reel”-torjuntoja, Fansidedin toimittaja Michael Wade ylisti hetki sitten kirjoittamassaan artikkelissa.

– Hän on ollut uskomaton tällä kaudella – Rinne on pelastanut joukkueensa useita kertoja varmalta tappiolta. Predators olisi hävinnyt tämän ottelun ilman pienintä epäilystäkään, ellei Rinne olisi pelastanut päivää.

Wade käsitteli ylipäätään kaikki viime yön ottelun pelaajat läpi ja suomalaisittain hänen artikkelisna oli varsin positiivista luettavaa:

Joonas Korpisalo:

[readmore from=”suomalaiset”]

”Hänen torjuntaprosenttinsa kolmesta edellisestä startista oli 87,80 ja siihen verrattuna hän oli loistava.”

Markus Nutivaara:

”Nutivaara ja Ryan Murray pimensivät vastustajansa. Pakkiparina he hallitsivat kiekonhallintatilastoja, eivätkä päästäneet ainoatakaan maalia ollessaan yhdessä jäällä. Blue Jackets päästi maalilleen saakka ainoastaan kolme laukausta, kun kyseinen duo oli kaukalossa.”

Kun tähän lisätään vielä se, että Miikka Salomäki saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä, oli kyseessä melkoisen erinomainen suomalaisilta.