NHL:n siirtomarkkinat ovat muuttuneet palkkakaton aikakaudella, sillä ennen Matt Duchene -kaupan kaltaisia siirtoja nähtiin vain aniharvoin esimerkiksi marraskuussa.

Sen sijaan kesän varaustilaisuus ja Trade Deadline olivat sitä kaikkein vilkkainta aikaa. Toki ne ovat sitä edelleen – totta kai – mutta kerta toisensa jälkeen kyseiset päivät tuottavat pettymyksen NHL:n ystäville.

Vaan saattaisiko todella olla, että Duchene-kaupan kaltaiset siirrot saattaisivat olla yleistymässä, siis kesken kauden? Esimerkiksi USA Todayn NHL-sisäpiiriläinen Kevin Allen pitää tätä mahdollisena.

Allen nostaa kuluvan kauden osalta esille myös nimiä, jotka ovat potentiaalisia siirtyjiä. Ensimmäisenä esiin nousee todella jättimäinen kala, eli New York Islandersin kasvokuva John Tavares.

– Hän on yhtä tärkeä kuin Sidney Crosby on Pittsburgh Penguinsille tai Connor McDavid Edmonton Oilersille. Hänen kauppaamisensa olisi pelkästään jo valtaisa imagollinen tappio, Allen näkee.

– He saattavat kuitenkin pohtia hänen liikuttamistaan, sillä vaarana on hänen menettäminen ilmaiseksi kesällä. Toki uskon, että he yrittävät viimeiseen saakka pitää hänet.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Okei, eli Tavares ei ole välttämättä kovinkaan potentiaalinen siirtyjä, ainakaan ennen kesää, joskin aivan lähitulevaisuudessa ratkeava Islandersin hallitilanne saattaa keikauttaa veneen äkkiä ympäri.

Mutta on myös olemassa muita potentiaalisia nimiä, jotka saattavat hyvinkin olla liikkumassa.

– Tarjolla on muitakin pelaajia: Evander Kane, James van Riemsdyk ja Mike Green – he kaikki ovat pelaajia, jotka saattavat olla liikkumassa.