NHL:ssä nähtiin äskettäin jättimäinen vaihtokauppa, jossa osallisena olivat Colorado Avalanche, Nashville Predators sekä Ottawa Senators. Jokainen varmasti tietää, mistä puhun.

Kyseessä on siis luonnollisesti vaihtokauppa, jossa Matt Duchene siirtyi Ottawa Senatorsiin, Kyle Turris Nashville Predatorsiin, kun taasen Avalanche sai riveihinsä puolustajalupaus Samuel Girardin, hyökkääjälupaukset Vladislav Kamenevin ja Shane Bowersin, maalivahti Andrew Hammondin sekä useita ja taas useita varausvuoroja.

Jo pelkästään tämän suhteen puhutaan jostakin normaalista poikkeavasta, kenties jopa ainutlaatuisesta. Se on sitä itse asiassa monestakin eri näkövinkkelistä katsottuna.

Lähdetään nyt liikkeelle siitä kaikkein itsestäänselvimmästä asiasta, eli kolmen joukkueen vaihtokaupasta. Tällaisia kun näkee nykypäivän NHL:ssä harvoin – etenkin tällaisella mittakaavalla.

Toisekseen se tapa, millä kaupan kohutuin osapuoli (Duchene) lähetettiin toisaalle, oli ainutlaatuinen. Duchene oli nimittäin pelaamassa tässä vaiheessa New York Islandersia vastaan, kun hän kuuli uutiset.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Tästä päästään taasen aasinsillalla siihen, millä tavalla Duchene poistui Avalanche-leiristä – siis joukkueesta, jota hän on edustanut koko NHL-uransa, yhteensä reilun kahdeksan kauden ajan, jotka ovat pitäneet sisällään 586 runkosarjaottelua.

Hän nimittäin poistui seuran riveistä kesken vierasottelun ja lähti hallilta suoraan lentokentälle, missä häntä odotti lento Ottawaan. Taakse ei siis katottu, eikä hyvästelyjä vaihdeltu.

Kaiken kukkuraksi Senators tulee kohtaamaan seuraavissa otteluissaan juuri Avalanchen, minkä lisäksi kyseiset ottelut pelataan Ruotsin Tukholmassa.

Mitkä ovat omasta mielestäsi NHL:n kaikkien aikojen vaihtokauppoja? Kerro mielipiteesi Facebook-sivuillamme!