New York Islandersin ja Colorado Avalanchen viime yön ottelu oli draamaa täynnä. Kyseinen kamppailu oli nimittäin Matt Duchenen viimeinen Colorado Avalanche -paidassa, sillä hänet kaupattiin kesken ottelun Ottawa Senatorsiin.

Tästä syystä johtuen Duchene myös poistui eräällä pelikatkolla kesken ottelun pukuhuoneen puolelle, mistä hän suuntasi nopealla aikataululla kohti Ottawaa.

Itse peli päättyi lopulta Islandersin 6-4-voittoon, jonka myötä se onnistui katkaisemaan Avalanchen kolmen ottelun mittaisen voittoputken.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kentän ehdottomasti näkyvin hahmo oli Islandersin Mathew Barzal, joka onnistui iskemään ottelussa aivan käsittämättömät viisi syöttöpistettä. Kaikista merkittävintä tässä on se, että Barzal on tulokaspelaaja.

Barzal on pelannut NHL:ssä nyt yhteensä 16 ottelua (14 tällä kaudella), joissa hän on kerännyt tililleen kolme maalia ja yhteensä 13 tehopistettä. Kanadalaishyökkääjä siis lähes tuplasi oman pistesaldonsa.

Barzla on Islandersin ensimmäisen kierroksen varaus (16.) kesältä 2015. Hän pelasi juniorilätkää WHL:n Seattle Thunderbirdissä.