Jaromir Jagr pelaa edelleen 45 vuoden iässä maailman kovimmassa kiekkoliigassa ja moni on ihmetellyt, miten se on mahdollista.

Luonnollisesti kyse on ollut, ja on, pitkälti nykyisin Calgary Flamesia edustavan Jagrin pelityylistä, sillä se ei perustu millään muotoa nopeuteen. Hän siis pysyy mukana, vaikka NHL-kiekko on nykypäivänä nopeampaa kuin koskaan aiemmin.

Vaan se salaisuus saattaa piillä siinä, miten Jagrin isä kasvatti hänet tshekkiläisellä maatilalla. Nykyisin NHL:n kaikkien aikojen toiseksi tehokkain pistemies nimittäin joutui tekemään aina fyysistä työtä ja lisäksi isällä oli omat keinot valmistaa poikaansa jääkiekkouraa varten.

– Treenaan todella kovaa. Kaukalon ulkopuolella isäni laittoi minut tekemään 1 000 kyykkyä päivässä, seitsenvuotiaasta aina 18-vuotiaaksi saakka. Tein siis todella paljon kyykkyjä, Jagr paljastaa Hockey Night in Canadan haastattelussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Jagr on tullut uransa aikana tunnetuksi yhdestä paheesta: hän saattoi pahimmillaan syödä jopa 6-8 muffinssia päivässä – hän on siis ollut ultimaattinen muffinssi-fani – mutta nyt hän on minimoinut herkuttelunsa lähes olemattomiin.

– Yritän pysyä erossa niistä, koska ne pitävät sisällään niin paljon sokeria. Kun katsot nuoria pelaajia, ja heidän nopeuttaan, minun on täytynyt ”trimmata” kroppaani ja olenkin pudottanut painoani; yritän sitä kautta helpottaa pelaamistani.

– Kun miettii uusia sääntöjä, niin et saa enää roikkua ja pitää kiinni pelaajista, joten sinun ei tarvitse olla niin vahva tai niin painava enää. NHL on siis nopeutta, nopeutta ja nopeutta, joten jos aiot pelata, sinun on mukauduttava jollain tavalla.