Pohjois-Amerikasta ja Venäjältä kuului eilen kummia, kun Washington Capitalsin supertähti Alexander Ovechkin asettautui kotimaansa presidentin, Vladimir Putinin, tueksi.

Ovechkin on nimittäin alkanut kampanjoimaan Putinia Instagramissa julkaisemalla yhteiskuvan presidentin kanssa. Kuvan tekstissä käytettiin muun muassa termiä ”Team Putin”.

Ovechkin on kertonut, että kannanotossa ei ole mitään poliittista, vaan hän ainoastaan välittää kotimaansa asioista.

– Ei tässä ole mitään poliittista. Annan vain tukeni isänmaalleni. Olen kotoisin Venäjältä, vanhempani ja ystäväni asuvat siellä. Kaikki ihmiset tukevat oman maansa presidenttiä, Ovechkin kertoi eilen Washington Postille.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kremlissä tästä on nyt kuitenkin otettu kaikki irti, sillä Ovechkinia on käytetty malliesimerkkinä ”kuuluisasta ja menestyksekkäästä venäläisestä”, joka on nyt antanut tukensa Putinin uudelleenvalintaan.

Kremlin puhemies Dmitry Peskov nimittäin kertoi The Associated Pressille, kuinka he ovat ottaneet Ovechkinin tuen ilosylin vastaan.

- Me toivotamme luonnollisesti ”Sashan” halukkuuden ilmaista tukensa presidenttiämme kohtaan tervetulleeksi. Hän on todella kuuluisa ja menestyksekäs venäläinen ja tiedämme, että hän arvostaa presidenttiä todella paljon, Peskov kertoi The Associated Pressin mukaan.