Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Josh Anderson on NHL:n eittämättä yksi aliarvostetuimpia pelaajia.

23-vuotias kanadalaishyökkääjä pelasi viime kaudella 78 runkosarjaottelua, joissa hän iski 17 maalia ja yhteensä 29 tehopistettä. Lukemat eivät juuri mairittele, mutta koska Anderson teki tämän vähäisellä peliajalla, oli hän joukkueensa suhteessa yksi parhaita maalintekijöitä.

Siinä missä Anderson pelasi viime kaudella keskimäärin 12:01 minuuttia ottelua kohden, on kyseinen lukema noussut tämän kauden 11 ottelussa 16:27 minuuttiin. Tässä ajassa Anderson on iskenyt tehot 5+3. Häntä on siis todella vaikea ohittaa aliarvostettujen pelaajien keskusteluissa.

Anderson on kuitenkin tietoinen nykyisestä tilanteesta. Hän vakuutti John Tortorellan viime kaudella, ja nyt vastuun kasvaessa häneltä odotetaan yhä suurempia asioita.

– Minä luulen tietäväni, minkälainen pelaaja olen ja mihin olen kykeneväinen. Kun saat enemmän peliaikaa, tilanteita kyllä syntyy, Anderson analysoi The Athleticin haastattelussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Myös Tortorella on ollut tyytyväinen nuorukaisen tekemiseen, ja jos kaikki merkit pitävät paikkansa, tulee vastuu yhä vain kasvamaan.

– Potentiaali on erittäin vaarallinen sana, mutta hänellä on kaikki kohdallaan. Olen antanut hänelle viime aikoina ylivoima-aikaa ja loppuviimein hän tulee olemaan alivoimapelaajiemme joukossa, Tortorella kertoi.

– Kaikki on kiinni hänestä itsestään. Jos hän pitää itsensä ruodussa ja jatkaa pelinsä kehittämistä, hänen tulevaisuudellaan ei ole mitään rajaa.