Boston Bruinsin Zdeno Chara on ollut aina raudanlujassa kunnossa NHL:ssä pelatessaan ja siitä syystä hän kykenee edelleen uskomattomiin suorituksiin, vaikka ikää on jo 40 vuotta.

Viime yönä Bruins tarvitsi kapteeniaan oikein toden teolla, kun kotijoukkue johti ottelua Vegas Golden Knightsia vastaan lukemin 2-1 ja vieraat pyrkivät päätöserän loppuhetkillä tasoittamaan ottelun.

Nevadalaisille tarjoutuikin tasoitusosuman iskemiseen oiva mahdollisuus ajassa 55:21, kun Charlie McAvoy lähti istumaan kaksiminuuttista kiinnipitämisestä.

Golden Knightsista ei ollut kuitenkaan hyödyntämään saumaansa ja lopulta Bruins juhli 2-1-voittoa, kiitos Tuukka Raskin 28 torjunnan sekä Riley Nashin ja Sean Kuralyn osumien, mitkä aiheuttivat vieraille kolmannen tappion putkeen.

Vaan Bruinsin käy yhtälailla kiittäminen täydestä pistepotista myös konkaripuolustaja Zdeno Charaa.

Ottelua oli siis McAvoyn saadessa jäähyn jäljellä 4:39 ja tuosta hetkestä katsottuna Chara oli kaukalossa 49 sekunnin pätkää lukuun ottamatta koko ajan. Hän oli siis tappamassa alivoiman sekä Golden Knightsin rynnistelyt ilman maalivahtia.

Vaikka Chara onkin todellinen teräsvaari, ei ollut ihme, että hän oli pelin jälkeen antamassaan haastattelussa edelleen hengästynyt, sillä ottelun viimeinen viisiminuuttinen oli syönyt melkoisen määrän mehuja.

– Minulla on todella kova tahtotaso. Tätä varten treenaan, tämä on työtäni ja nämä ovat niitä hetkiä, joina minun pitää kaivaa viimeisetkin voimanrippeet kestääkseni sen väkisin ja olla piittaamatta kivusta. Niin se vain menee aina joskus, kuin maratonin jälkeen hengästynyt Chara kertoili CBS Bostonille.

– Sinun on hengitettävä tietyllä tavalla, sinun on ajateltava tietyllä tavalla ja sinun on vain päätettävä, että tulet pelaamaan tietyssä tilassa. Pystyn siihen, koska tiedän, että kun päätän jotain, menen vaikka läpi harmaan kiven.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Se on myös hauskaa. Se sattuu ja tunnet sen ottelun jälkeen, mutta samaan aikaan nautin siitä, koska tiedän tehneeni työni. Jätin kaikkeni kaukaloon, saimme kaksi pistettä ja se oli palkitseva hetki sekä minulle että joukkueelleni.

Bruinsin päävalmentajana toimiva Bruce Cassidy näki, että slovakkijätti oli yksinkertaisesti päättänyt omassa päässään voittavansa ottelun joukkueelleen.

– Hän päätti suojelevansa johtoa (loppuun saakka). Olemme puhuneet siitä jo aiemmin, että joskus hänen minuuttimääränsä nousevat tällaisiksi.

Koska Bruins oli ollut ottelussa vain kahdesti aiemmin alivoimalla, oli Charan peliaika ottelussa ”ainoastaan” 25:17.