Supertähti Matt Duchenen tilanne Colorado Avalanchessa on jämähtänyt totaalisen paikoilleen, koska denveriläisseura ei ole saanut edelleenkään GM Joe Sakicia miellyttänyttä vaihtotarjousta.

Duchene keskittyy tällä hetkellä yksinomaan jääkiekon pelaamiseen, vaikka pinnan alla kuohuukin.

Jatkuvien huhujen kohteena jo yli vuoden verran ollut, ja viime kaudella pahasti flopannut, kanadalaissentteri onkin elvyttämässä uraansa, sillä hän on tehnyt tällä kaudella 11 otteluun mukavat tehot 3+5. Lisäksi hänen tehotilastonsa on hienosti +4.

Ongelma on kuitenkin siinä, ettei Duchene pelaa enää paitansa keskiössä olevalle logolle, vaan ainoastaan joukkuekavereilleen, faneille sekä itselleen.

Onkin epäilemättä selvää, että ennemmin tai myöhemmin Duchenen kauppa tulee toteutumaan, sillä hänen nykyinen sopimuksensa kattaa enää ensi kauden ja hän ei tule missään nimessä allekirjoittamaan Avalanchen kanssa uutta sopimusta.

Mutta mikä siis voisi olla ratkaisu tilanteeseen, kun Sakicin vaatimukset ovat jopa kohtuuttoman kovat?

BSN Denverin toimittajana työskentelevä Adrian Dater, joka on todellinen sisäpiiriläinen Coloradossa, nostaa esille vaihtoehdon isommasta vaihtokaupasta, jossa siis liikkuvia palasia olisi toiseenkin suuntaan enemmän kuin vain Duchene.

Dater nostaa esille puolustaja Nikita Zadorovin nimen ja pyrkii entisellä ykköskierroksen varauksella ”rakentamaan” diiliä, joka olisi siis vaihtokaupassa toisena osapuolena toimivalle seuralle houkuttelevampi.

– Luonnollisestikaan häntä (Duchene) ei saa päästää missään nimessä kävelemään ilmaiseksi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan vuosi 2014 ja Paul Stastnyn tilanne ei saa toistua, Dater kirjoittaa.

– Joe Sakic ei ole vielä saanut tarjousta, jonka hän näkisi hyväksyttävänä, mutta mitäs sitten, jos hän lisäisi Nikita Zadorovin mukaan yhtälöön?

[readmore from=”suomalaiset”]

– Eikö vastapuolen GM:n olisi paljon maukkaampi, sekä helpompi, mennä omistajan luo ja sanoa: ”He heittivät juuri diiliin mukaan vasemmalta ampuvan puolustajan, joka on entinen ykköskierroksen varaus ja varustettu järkevällä sopimuksella seuraaviksi pariksi vuodeksi. Nähdäkseni voimme nyt antaa nuoren puolustajan, koska Zadorov toimii ikään kuin vakuutena.”

Dateria pidetään jääkiekkopiireissä jopa eräänlaisena ”ennustajavelhona”, joten tyhjästä hän ei tällaisia ehdotuksia tempaise. Hän kuitenkin korostaa, ettei ole kuullut mitään puheita Zadorovista.

– Heitän tämän vain ilmoille – en ole kuullut mitään spesifiä tilanteesta.