Washington Capitalsin tähtihyökkääjä Alexander Ovetshkin julkisti viime yönä Suomen aikaa julkisen kampanjan Venäjän presidentin Vladimir Putinin uudelleenvalinnan puolesta.

Ovetshkin kutsui Instagram-tilillään julkaisemassaan viestissä ihmisiä mukaan kampanjaan, jonka nimesi Putinin Joukkueeksi (Putin Team).

Kun mies pelaa Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa, on ymmärrettävää, että tuollaisista kampanjoista ja kommenteista joutuu äkkiä tilille. Ovetshkin saikin selitellä viestiään ja poliittisia kantojaan Capitalsin ja New York Islandersin välisen ottelun jälkeen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Ei tässä ole mitään poliittista. Annan vain tukeni isänmaalleni. Olen kotoisin Venäjältä, vanhempani ja ystäväni asuvat siellä. Kaikki ihmiset tukevat oman maansa presidenttiä, Ovetshkin selitti Washington Postille. (Lue koko artikkeli tästä.)

Ovetshkinilta kysyttiin, jakaako hän myös Putinin poliittiset arvot ja näkemykset. Kiekkotähti yritti parhaansa mukaan väittää, että hänen kannanotossaan ei ole kyse politiikasta.

– En yritä olla poliitikko tai mitään sellaista. Minä vain kannatan presidenttiämme ja maatamme, koska olen sieltä kotoisin. Jos USA:laiset ihmiset tulisivat Venäjälle, hekin välittäisivät yhä siitä, mitä USA:ssa tapahtuu. Ja minä välitän siitä, mitä Venäjällä tapahtuu, Ovetshkin pyöritteli WP:n haastattelussa.

Ovetshkin on aina ollut hyvin isänmaallinen, ja hän esimerkiksi taisteli viimeiseen asti päästäkseen osallistumaan ensi talven olympialaisiin Venäjän paidassa. NHL ei osallistu Etelä-Korean olympialaisiin, mikä oli Ovetshkinille erittäin kova pala.

Ovetshkinin ja Putinin suhde on myös aina ollut läheinen. Putin esimerkiksi muisti Ovetshkinia ja tämän vaimoa häälahjalla näiden avioituessa viime heinäkuussa.

– Meillä on hyvä suhde. Hän kunnioittaa minua urheilijana, kuten kaikkia urheilijoita, jotka edustavat maatamme, Ovetshkin sanoi Washington Postille.

Putin ei ole vielä ilmoittanut, asettuuko ehdolle vaalissa, jonka ensimmäinen kierros järjestetään 18. maaliskuuta. Mielipidemittausten mukaan Putinilla on noin 80 prosentin kannatus jatkokaudelle.