NHL:ssä pelataan tällä hetkellä liigan historian 101. kautta, joten matkan varrelle on sattunut yhtä ja toista sekä paljon muuta.

Liiga on kuitenkin nähnyt pitkän historiansa aikana vain kourallisen todellisia suuruuksia ja pelaajia, jotka ovat pystyneet pitämään tasonsa aivan uran loppuhetkiin saakka.

Tällä hetkellä NHL-kaukaloissa viilettää esimerkiksi Jaromir Jagrin kaltainen konkari, joka tulee olemaan automaattinen valinta Hockey Hall of Fameen – onhan tshekkilegenda liigan historian kaikkien aikojen pistekakkonen.

Sitten on vielä Joe Thorntonin kaltainen legenda, joka on yhä vieläkin yksi NHL:n parhaita pelintekijöitä.

Thornton ohitti äskettäin kaikki aikojen pistetilastossa suomalaislegenda Jari Kurrin, mutta kanadalaishyökkääjä ei tyytynyt pelkästään tähän. Sen lisäksi, että hän nousi yksinään NHL:n kaikkien aikojen 20. parhaaksi pistemieheksi, janoaa hän yhä vain lisää.

Nimittäin viime yön ottelussa Nashville Predatorsia vastaan Thornton sai tililleen syöttöpisteen, jonka myötä hänellä on NHL:stä nyt tasan 1 400 tehopistettä. Näiden saalistamiseen Thorntonilla meni lopulta 1 458 ottelun verran.

Thornton sai syöttöpisteensä Joe Pavelskin iskemään 2-0-osumaan. Sharks voitti kamppailun lukemin 4-1. Voit katsoa historiallisen osuman alta.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.