Vegas Golden Knightsin suunnalla naureskellaan satavarmasti makeasti Minnesota Wildin kesällä tekemälle ratkaisulle.

Jokaisen on ymmärrettävä heti alkuun se, että jokaiselle GM:lle mennyt kesä oli poikkeuksellisen vaikea, eikä allekirjoittanut ole syyttelemässä tässä ketään.

He eivät voineet väistää luotia kokonaisuudessaan, vaan tavalla tai toisella se osui heihin.

Toisia GM:iä, ja sitä kautta seuroja, tuo luoti vain raapaisi, mutta toisilla sen vaikutukset menevät huomattavasti syvemmälle.

Kyllä, kyse on Vegasin laajennusdraftista.

Luonnollisesti nämä GM:ien tekemät ratkaisut alkavat hahmottua vasta nyt, kun kausi on käynnistynyt ja vanhentunut tässä vaiheessa neljän viikon verran. Saamme siis nyt ensimmäisiä merkkejä siitä, mitkä seurat epäonnistuivat ratkaisuissaan ja mitkä onnistuivat niin hyvin kuin nyt tällaisessa tilanteessa ylipäätään on mahdollista onnistua.

Yksi epäonnistuja näyttäisi tässä kohtaa olevan Minnesota Wild.

Wildin GM:nä toimiva Chuck Fletcher päätti nimittäin ”lahjoa” Golden Knightsin valitsemaan kaikista Wild-pelaajista suomalaispeluri Erik Haulan, lähettämällä oman ykköskierroksen varauksensa, Alex Tuchin, Syntiseen kaupunkiin.

Tällä ratkaisulla Fletcher sai suojattua kaikki puolustajansa, etunenässä Jared Spurgeonin, Matt Dumban ja Jonas Brodinin.

Sinällään Fletcheriä on vaikea, ja edes turha, lähteä osoittelemaan ratkaisustaan syyttävällä sormella, koska joka tapauksessa joukkue olisi menettänyt jotain merkittävää.

Mutta.

Näin jälkiviisaana on todettava, että Golden Knightsin GM:nä toimivan George McPheen pehmittämiseen hän olisi voinut tarjota ennemminkin epävarman ykköskierroksen varausvuoron kuin jo varatun Tuchin.

21-vuotias nuorukainen oli nimittäin näyttänyt jo kykynsä sekä yliopistosarjassa että AHL:ssä, ja vaikka viime kaudella tilille tulleet ensimmäiset kuusi NHL-ottelua eivät olleetkaan mitään ruusuilla tanssimista, osoitti Tuch joka tapauksessa omaavansa kaiken sen potentiaalin, miksi Wild käytti häneen pari vuotta sitten ensimmäisen kierroksen 18. varausvuoron.

Nyt Tuch konkretisoi sitä potentiaaliaan myös NHL:n puolella.

Hän nimittäin ehti pelata AHL-seura Chicago Wolvesissa ainoastaan kolme ottelua, joissa hän tehtaili pisteet 4+1, ennen kuin kutsu kävi NHL:ään. Maailman kovimmassa kiekkoliigassa hän on puolestaan tehnyt seitsemään ensimmäiseen Golden Knightsin paidassa pelaamaansa otteluun tehot 3+3.

Melkoisen hyvin kuuden NHL-ottelun kokemuksella kauteen lähteneeltä pelaajalta.

Ja, vaikka tässä unohdettaisiin Tuch kokonaisuudessaan, tulevaisuuden 1. kierroksen varausvuoron käyttämisessä houkuttimena olisi ollut enemmän järkeä jo pelkästään siksi, että Minnesotassa uskotaan aidosti menestykseen.

Menestys taas tietää NHL Draftissa ensimmäisen kierroksen viimeisiä varausvuoroja ja sitä kautta epävarmempia varattavia pelaajia.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tällä hetkellä Wildin osalta todella suuri uhkakuva onkin se, että joukkueen nykyisten avainhyökkääjien vanhentuessa tulevaisuuden korvaajista on pulaa ja samaan aikaan Tuchista on kehittymässä Vegasissa äärimmäisen hyvä NHL-pelaaja.

Sellainen, jota Minnesotassa jatkossa kipeästi kaivattaisiin, kun muun muassa Mikko Koivu, Zach Parise ja Eric Staal poistuvat lähitulevaisuudessa takavasemmalle.

Mutta kuten siis todettua, tässä on turha osoitella syyttävällä sormella ketään.

Sen sijaan pointtina on se, että Minnesota teki tietämättään ratkaisun, jolla saattaa olla todella kauaskantoiset vaikutukset sekä Wildin omaan että Golden Knightsin tulevaisuuteen.