Boston Bruinsin hyökkääjä David Backes saattaa joutua sivuun peleistä jopa kahdeksi kuukaudeksi.

Backesilla, 33, diagnosoitiin jo lokakuun 5. päivä paksusuolen tulehdustila, joka oli toinen samanlainen kahden kuukauden sisään. Tulehdustila aiheutti myös komplikaatioita, ja nyt Backes joutuu melko harvinaisen vaivan takia leikkaukseen, Bruins tiedottaa.

Operaatiossa poistetaan pala Backesin lynkkysuolesta. Lynkkysuoli on paksusuolen osa, joka alkaa umpisuolesta ja päättyy peräsuoleen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Kun nämä oireet toistuvat, niillä on erittäin suuri todennäköisyys uusiutua lähitulevaisuudessa. Siksi suosittelimme Davidille leikkausta, Bruinsin lääkäri David Finn kertoi nhl.comille.

– Leikkauksen viivästyttäminen kauden jälkeiseen aikaan olisi ollut suuri riski hänen terveydelleen, tohtori Finn lisäsi.

Kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva Backes kuuluu terveenä Bruinsin avainhyökkääjiin. Tällä kaudella Backes on pystynyt pelaamaan vain viisi peliä ja saanut yhden syöttöpisteen.

Backes siirtyi kymmenen St. Louis Bluesissa viettämänsä kauden jälkeen viime kaudeksi Bostoniin, ja toimi heti ensimmäisellä kaudellaan Bruinsin varakapteenina. Viime kauden 74 runkosarjaottelussa mies keräsi tehot 17+21=38.