San Jose Sharks varasi vuoden 1997 ensimmäisen kierroksen toisella vuorolla tulevan seuralegendan, kun Patrick Marleau puki lavalla ensi kertaa Sharksin paidan ylleen.

Kyseisestä hetkestä alkoi myös mahtava taival, joka tuli päätökseensä viime keväänä. Marleau nimittäin aloitti uransa NHL:ssä ja Sharks-paidassa heti seuraavalla kaudella.

Matka piti sisällään kaksi vuosikymmentä, 1 493 runkosarjaottelua, 508 maalia, 574 syöttöä ja 1 082 tehopistettä. Ei saa unohtaa myöskään sitä, että Marleau pelasi Sharksin riveissä 177 pudotuspeliottelua tehoin 68+52.

Marleau teki kuitenkin viime kesänä vapaana agenttina kolmen vuoden mittaisen sopimuksen Toronto Maple Leafsiin, missä hän yrittää vallata nimiinsä uransa ensimmäisen Stanley Cupin mestaruuden.

Nyt viime yönä hän teki ensiesiintymisensä San Josen kotihallina toimivassa SAP Centerissä. Vastaanotto entisen kotiyleisön edessä oli myös sanoinkuvaamattoman komea, sillä yleisö ulvoi seisaaltaan todella pitkään.

San Jose Sharks

@SanJoseSharks
No words necessary.

Sharks oli myös väsännyt komean highlight-pätkän Marleaun urasta Sharks-paidassa. Kyseinen videoklippi pyöri SAP Centerin jumbotronilla ennen ottelun alkua.