New York Islandersin ja NHL:n viime viikon ykköstähdeksi valitun John Tavaresin tilanne on edelleen täysin auki.

Hallitilanne ja joukkueen suunta. Siinä on kaksi asiaa, jotka ovat kaikkein kriittisimmät kysymysmerkit John Tavaresin jatkolle brooklynilaisseurassa, ja niihin hän haluaa vastaukset.

Vaan vastauksia ei ole edelleenkään olemassa ja sen myötä jatkosopimus, jonka syntymistä pidettiin monilta osin todella pitkään varmana, saattaa kaatua näihin asioihin.

Itse asiassa arvostettu NHL-toimittaja Greg Wyshynski, joka siirtyi hiljattain Yahoo! Sportsilta ESPN:n jääkiekkovastaavaksi, pitääkin Tavaresin kauppaamista omassa mielessään varmana.

– Uskon, että John Tavares pelaa ensi kaudella muussa seurassa – sellaisessa, jonka ulottuvilla Stanley Cup on, Wyshynski paaluttaa kirjoituksessaan.

– Ymmärtäkää tämä: Tavares haluaa pelata Islandersissa. Hän rakastaa Islandersissa pelaamista. Hän on tuonut sen, miten tärkeää mestaruuden palauttaminen Islandersiin hänelle on, esille läpi uransa.

– Tässä vaiheessa jatkuvan huolen, siis Islandersin tilanteesta, täytyy painaa hänen harteillaan. Eikä pelkästään jäällä, jonka puolella hän on ollut kolme kertaa pudotuspeleissä yhdeksän vuoden aikana, mutta myös kirjaimellisesti sen suunnan osalta, mihin seura on menossa; Belmont Parkiin, johonkin tilapäiseen halliin vai Quebec Cityyn?

Tavaresin menettäminen olisi eittämättä asia, jota Islanders ja seuran fanit eivät kestäisi, sillä hän on ollut seuran kasvokuva vuosien ajan; itse asiassa Islandersia on todella vaikea kuvitella ilman Tavaresia.

[readmore from=”suomalaiset”]

Mutta mihin hän sitten saattaisi olla siirtymässä, mikäli siirto todella konkretisoituu kuluvan kauden aikana tai ensi kesänä vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta?

– Unohtakaa puheet ”Ontarion pojan paluusta” Torontoon lyhyellä sopimuksella.

– Mutta entäpä sitten seura, jonka kapteenina toimii yksi hänen läheisimmistä ystävistään (Steven Stamkos), jossa on yksi nopeimmin kasvavista supertähdistä (Nikita Kucherov) sekä Norris-tason puolustaja (Victor Hedman) ja pyrkimykset Stanley Cupiin? Seura, joka on yhden Tyler Johnsonin kauppaamisen päässä 5 miljoonan dollarin tilasta palkkakattoon? Seura, joka sijaitsee Tampassa, joka on Tavaresin kaltaisen golfarin unelma?

– Haluan olla väärässä, mutta hänen kohtalonsa näyttää olevan sidottu areenaan, jonka osalta sopimus on kuukausien päässä hyväksymisestä, jos sitä edes hyväksytään.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.