Toronto Maple Leafsin ja Philadelphia Flyersin välisessä ottelussa nähtiin raukkamainen tilanne, josta vastasi suomalaishyökkääjä Leo Komarov.

Ottelussa pelattiin toista erää ja kiekko oli Flyersin tähtipuolustaja Shayne Gostisbeheren, joka johtaa NHL:n puolustajien pistepörssiä, hallussa. Komarov luisteli häntä kohtaan täysin pimeästä kulmasta ja laitojen lähellä iski ”Ghostia” täysin tarpeettomasti poikittaisella mailalla selkään.

Komarovin vauhti tilanteessa oli niin ikään tarpeettoman kova ja kaikki pitivät satavarmana asiana, että suomalaislaiturille tulee tilanteesta vähintään parin ottelun pelikielto.

Sons of Penn

@SonsofPenn
Gostisbehere will not return to tonight's game after this hit. Hextall says Ghost has an upper-body injury.

NHL:n kurinpitoelin teki kuitenkin koko jääkiekkomaailmaa shokeeranneen päätöksen: Komaroville ei tuomittu tilanteesta mitään – ei siis otteluakaan pelikieltoa – aivan kuten ei myöskään pelin aikana kaukalon puolella.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ikään kuin kruununa tälle NHL:n pöyristyttävälle päätökselle, Flyers tiedotti, että se on kutsunut ylös pitkään mahdollisuuttaan NHL:ssä odottaneen Samuel Morinin. NHL-kutsu on mahtava juttu parimetriselle puolustajajätille, mutta samalla se tarkoittaa sitä, että ”ylävartalovamman” tilanteessa kokenutta Ghostisbehereä ei aivan heti kaukalossa nähdä.

Komarov siis selvisi tilanteesta kuin koira veräjästä ja näin ollen todella likaisen ylilyönnin kohteeksi joutunut pelaaja on se ainoa kaveri, joka kärsii ne seuraamukset nahoissaan.

Flyers ei ole tiedottanut poissaolon pituudesta sen enempää, mutta turhaan se ei ole myöskään kutsunut korvaajaa AHL:n puolelta. Seuraavan kerran oranssipaidat nähdään kaukalon puolella maanantain ja tiistain välisenä yönä.