Winnipeg Jets murskasi yön kierroksella vieraakseen saapuneen Pittsburgh Penguinsin peräti 7-1-lukemin.

Samalla kanadalaisseura pääsi makselemaan kalavelkoja, sillä perjantaina pelatussa ottelussa Penguins oli parempi jatkoajan jälkeen numeroin 2-1.

Jets-pelaajista kaikkein voimakkaimmin tahtipuikkoja heiluttelivat tehot 3+1 iskenyt Blake Wheeler, tehot 1+2 nakuttanut Mark Scheifele, maalin tehnyt ja yhden maaliin johtaneen syötön antanut Joel Armia (katso suomalaisen maali TÄÄLTÄ) sekä kaksi maalia mieheen syöttäneet Shawn Matthias ja Kyle Connor. Joukkueen maalilla Connor Hellebuyck pysäytti puolestaan 31 laukausta.

Siinä, missä Armia vietti tehoiltaa, Patrik Laineen osalta oli hiljaista. Hän jäi ottelussa tyystin pisteittä, tehotilasto oli 0, hän laukoi maalia kohti vain kerran ja peliaikaakin tuli ainoastaan 15:24.

[readmore from=”suomalaiset”]

Laine yrittikin niin sanotusti herätellä itseään päätöserän puolivälin tuntumassa. Hän nimittäin otti Penguins-tähti Evgeni Malkinin kanssa ensiksi pienet pystypainit ja sen jälkeen suomalaisnuorukainen pudotti hanskat jäähänsä, ollen valmiina nyrkkihippasille.

Valitettavasti tuomarit tulivat kuitenkin pilaamaan Laineen NHL-uran ensimmäisen tappelun.

Alkukausi on ollut kaikin puolin odotettu haastavampi 19-vuotiaalle Laineelle, sillä hän on tehnyt kymmeneen pelaamaansa otteluun ”ainoastaan” tehot 4+2 ja viimeisiin kolmeen otteluun hän ei ole tehnyt pistettäkään.

Jets-fanit ovatkin yleisesti ottaen syyttäneet Laineen vaisuhkosta alkukaudesta päävalmentaja Paul Mauricea, jonka peluutusvalinnat ovat herättäneet närää jo todella pitkään, etenkin suomalaisen kohdalla.