NHL on perinteitä täynnä. Näistä puheenollen yksi tunnetuimpia on Detroit Red Wings -fanien tapa heittää jäälle mustekaloja, joskin tämä on osittain kuoleva perinne.

Mustekaloja on heitelty jäälle kuitenkin jo vuodesta 1952. Tuolloin NHL:ssä pelasi kuusi joukkuetta ja heidän piti voittaa pudotuspeleissä kahdeksan ottelua, jotta he valtasivat Stanley Cupin itselleen.

Ja mustekalalla on taasen kahdeksan lonkeroa. Tätä nyt ei varmasti tämän enempää avata.

Joka tapauksessa mustekaloja on nähty jäällä yhä vain vähenevissä määrin. Tämä johtuu pitkälti siitä, että se on nykymaailmassa tuomittava ja rangaistava teko. Voit lukea asiasta lisää täältä.

Kun NHL:ssä pelattiin lauantaina Florida Panthersin ja Detroit Red Wingsin välinen vääntö, sai vierasjoukkueen, eli Red Wingsin, kannattaja erinomaisen idean; miksi ei salakuljettaa mustekalaa Panthersin kotiluolana toimivaan BB&T Centeriin.

Kun ottelutapahtumassa edettiin kansallislauluun, päätti Red Wings -fani toimia. Hän nimittäin heitti mustekalan kohti kaukaloa, mutta kyseisellä fanilla ei ollutkaan tarpeeksi ruista ranteessaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Mustekala ei nimittäin koskaan lentänyt kaukaloon saakka, vaan se osui alempana istunutta Charles Sternfieldia suoraan päähän.

– Se oli melkoisen painava. Se sattui minua ja jouduin ravistelemaan hetken aikaa päätäni, että mitä oikein tapahtui. En todellakaan odottanut saavani isoa eläintä päähäni, fani kertoi Miami Heraldille.

Raporttien mukaan mustekala oli 4,5 kiloa painava, joten pakko myöntää, että kyllä sellainen jo kupolissa tärähtää.