New York Rangersin alkukausi on ollut katastrofaalinen, sillä se on onnistunut keräämään 12 pelaamastaan ottelusta kasaan ainoastaan kolme voittoa ja kahdeksan sarjapistettä.

Vielä pahemmaksi manhattanilaisseuran, joka on ollut viime vuosien ajan yksi NHL:n kestomenestyjistä, tilanteen tekee se, että 12 ottelustaan se on perännyt peräti yhdeksän kotikaukalossaan.

Kotipainotteista starttia kauteen pidetään yleisesti ottaen todellisena lottovoittona, joten tilanne on sen myötä todella kurja.

Vaan, missä Rangersin ongelmat ovat sitten olleet?

Joku voisi syyttää valmentajaa ja itse asiassa päävalmentaja Alain Vigneaultin asema onkin pahasti liipaisimella, sillä New York Postin toimittajan Larry Brooksin mukaan kanadalaisella on enää yksi ottelua aikaa kääntää kurssi. Toiset taas voisivat katsoa maalinsuulle ja sanoa, ettei Henrik Lundqvist yksinkertaisesti ole enää se sama kaveri, joka hän vielä muutama vuosi sitten oli – yksi parhaista siis.

Todellisuudessa koko joukkue on sukeltanut yhdessä asiassa ja se yksi asia on otteluiden alut, kuten New York Post kertoo. Tässä muutama mykistävä fakta kauden 12 ensimmäisestä ottelusta:

  • Maaliero ensimmäisten 2 minuutin aikana: 0-3
  • Maaliero ensimmäisten 3 minuutin aikana: 1-5
  • Maaliero ensimmäisten 4 minuutin aikana: 2-6
  • Maaliero ensimmäisten 6 minuutin aikana: 3-8
  • Maaliero ensimmäisten 10 minuutin aikana: 4-10
  • Maaliero ensimmäisten 12 minuutin aikana: 4-13

[readmore from=”suomalaiset”]

Kun edellä olevaan ”yhtälöön” tuodaan nimittäjäksi se, että joukkueen maaliero on pakkasella yhdeksän pykälän verran, Rangers on hävinnyt ottelunsa nimenomaan otteluiden ensimmäisten 12-minuuttisten aikana.

Tässä kohtaa onkin aiheellista kysyä, onko rajujen muutosten tekeminen järkevää, sillä edellä olevan perusteella homma näyttäisi olevan hyvin pienistä jutuista kiinni.

Toki tosiasia on myös se, että liian pitkään Manhattanilla ei voida nykyistä rämpimistä katsoa, sillä siinä tapauksessa pudotuspelipaikat karkaavat nopeassa tahdissa Rangersin ulottumattomiin ja kaudesta tulee todella pitkä.