Winnipeg Jets oli viime yönä tyly isäntä, kun se murjoi Pittsburgh Penguinsin hurjin lukemin 7-1.

Jetsin ehdottomasti suurin onnistuja oli kapteeni Blake Wheeler, joka iski kamppailussa kolme maalia ja yhteensä neljä tehopistettä. Hänen laukaisuprosenttinsa oli myös kohtalaisen kovaa luokkaa, sillä hän iski hattutemppunsa kolmella laukauksella.

Yli kahden tehopisteen mies oli myös Mark Scheifele, jonka tehot olivat 1+2. Myös Joel Armia keräsi tililleen tehot 1+1, minkä lisäksi suomalaishyökkääjä käynnisti ottelussa sen ylivoimaisesti oudoimman tapahtumasarjan.

Armia teki oman maalinsa löysällä laukauksella siniviivalta, mikä lörähti Murrayn selän taakse. Neljän takaiskun jälkeen Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan päätti vaihtaa maalivahtiaan, minkä vuoksi maalinsuulle joutui kokematon Casey Desmith.

Ja kokemattomalla tarkoitan sitä, että kyseessä oli Desmithin uran ensimmäiset viillot NHL-jäille. Tämän suhteen kaikki ei alkanut aivan hänen haluamallaan tavalla, sillä Jets rynnisti heti aloituksesta maalille ja Blake Wheeler iski hattutemppunsa täyteen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Suomeksi sanottuna: Desmith päästi NHL-uransa ensimmäisen laukauksen selkänsä taakse.

Desmith ei myöskään vaikuttanut olevan valmis menemään kaukaloon, sillä Penguinsin maalivahdin vaihdoksessa kesti tavallista enemmän aikaa.

Tähän syynä oli se, että Desmith oli jättänyt joitakin varusteitaan pukuhuoneen puolelle, ja hän joutui odottelemaan huoltajia koppikäytävällä. Kun hän lopulta sai kaikki varusteensa kasaan, päästi hän Murrayn kärsimyksestään.