Anaheim Ducks on kärsinyt koko alkukauden ajan valtavista loukkaantumishuolista, eikä tilanne näytä helpottavan sitten millään.

Kun Ducks pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa, poissaolijoiden lista oli seuraavanlainen: Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Sami Vatanen, Hampus Lindholm, Ryan Miller, Patrick Eaves ja Nick Ritchie.

Sivussa oli toisin sanoen kärkipään puolustajia, ykkös- ja kakkossentteri sekä muita tärkeitä pelaajia.

Kauden alla vaivannut epäonnisuus on jatkunut myös kauden aikana. Kun nimittäin Lindholmin ja Vatasen tilanteet ottivat selkeästi askeleen parempaan – nyt molemmat ovat jo palanneet tositoimiin – ykköspuolustaja Cam Fowler loukkaantui ja hän tulee olemaan sivussa 3-7 viikkoa polvivamman vuoksi.

Eikä tämä Rouva Fortunan pyllistäminen Anaheimin suuntaan näytä jääneen tähän.

Ducks nimittäin vieraili viime yönä Carolina Hurricanesin kotikaukalossa ja jo alkukaudesta loukkaantuneena ollut kapteeni Getzlaf koki uuden takaiskun. Hän nimittäin ehti olla kaukalossa vain 23 sekuntia, kunnes hän sai kiekon todella ikävästi kasvoihinsa.

Sportsnet

@Sportsnet
Ryan Getzlaf's face can't feel good after that.

Kaikki sai alkunsa ketjukaveri Corey Perryn laukauksesta, joka kimposi Hurricanesin suomalaishyökkääjän Sebastian Ahon lavan kautta suoraan Getzlafin kasvoihin.

32-vuotias Getzlaf piteli välittömästi kasvojaan, ja vaikka varsinaista verenvuotoa ei näkynytkään, poistui hän suojaan pukusuojaan, eikä hän enää kyennyt palaamaan takaisin otteluun.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tämä varmistui lopullisesti, kun Ducks ilmoitti kesken ottelun, ettei Getzlaf kykene palaamaan kaukaloon ”ylävartalovamman” vuoksi.

Positiivisia uutisia Ducksille toi 4-3-voitto, joka irtosi Hurricanesista voittolaukauskilpailun jälkeen, vaikka kotijoukkue hallitsi ottelutapahtumia selkeästi. Vieraiden sankari oli 34 kertaa ottelussa torjunut, sekä kaikki voittolaukauskilpailuyritykset pysäyttänyt, Ryan Miller, joka teki debyyttinsä Ducks-maalilla.

Ottelussa nähtiin suomalaisväriä muutenkin kuin vain Getzlafin loukkaantumisen muodossa, sillä Teuvo Teräväinen ja Aho, jolla oli ottelussa myös läpiajo, saalistivat syöttöpisteen mieheen. Kaksikosta jälkimmäinen pääsi yrittämään myös Millerin ohittamista voittolaukauksilla, mutta ei siis onnistunut tässä.