Vancouver Canucks -organisaatiossa seurataan tarkalla silmällä seuran Euroopassa pelaavia lupauksia.

Yksi heistä on Turun Palloseuran matkaan kesken kauden hypännyt Olli Juolevi, jonka olisi periaatteessa pitänyt palata takaisin OHL:n London Knightsiin, kun hän ei onnistunut lunastamaan itselleen NHL-paikkaa.

– Kun näki, ettei pääse Vancouveriin, niin kyllä se ykkösvaihtoehto oli koko ajan tulla Tepsiin. Onhan siellä toki aina kaikenlaista vääntöä, koska periaattessa pitäis palauttaa Londoniin, mutta kyllähän sitten asiat selkis siinä ja pääsi sitte tänne.

Juolevi, joka varattiin NHL:ään vuoden 2016 varaustilaisuudessa peräti viidentenä pelaajana, oli vielä ensimmäisissä otteluissaan hieman ruosteessa, mikä oli täysin ymmärrettävää pelaamattomuuden vuoksi, mutta sen jälkeen hän on päässyt vauhtiin.

Ensimmäiset neljä otteluaan Juolevi meni vielä pisteittä, mutta viidennessä tärppäsi, kun hän naulasi Mikkelin Jukureita vastaan pisteet 1+2. Tämän jälkeen hän iski jatkoajalla voittomaalin Porin Ässien verkkoon ja viime ottelussa JYPiä vastaan hän vastasi 1-6-murskatappiossa joukkueensa ainoasta maalista.

[readmore from=”suomalaiset”]

Juolevi on siis tehtaillut kokonaisuudessaan seitsemään pelaamaansa otteluun pisteet 3+2 ja ne kaikki ovat siis syntyneet viimeisten kolmen ottelun aikana.

– Juolevilla oli hieman hidas alku, mutta oli selvää, että hän oli hieman ruosteinen, koska hän ei ollut pelannut viimeiseen kuukauteen, Vancouver Canucksin verkkosivuilla todetaan.

– Hän on kuitenkin saanut jalat alleen nopeasti. Juolevi onkin tehnyt sitä, minkä hän osaa kaikkein parhaiten – hän on tehnyt fiksuja ratkaisuja, jotka rajoittavat vastustajan mahdollisuuksia, ja lisäksi hän on kääntänyt peliä hyvin.