20-vuotias pienikokoinen Petrus Palmu herätti pelkoa viime kaudella vastustajissa, kun hän tehtaili 62 OHL-otteluun uskomattoman upeat tehopisteet 40+58=98.

Kesän NHL Draftissa Vancouveriin varattu siirtyi kuluvaksi kaudeksi pelaamaan Turun Palloseuraan ja hän on ollut siis turkulaisseuran matkassa heti kauden ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Palmu on tehnyt tähän mennessä pelaamiinsa 19 otteluun tehot 6+6=12 ja hän saakin Vancouver Canucksin virallisilla verkkosivuilla kehuja esimerkiksi ennakkoluulottomasta pelistään.

– Palmu on ampunut keskiarvolta neljä laukausta ottelua kohden; on siis selvää, että hän ei pelkää toimittaa kiekkoa maalille jokaisella kerralla, kun siihen on mahdollisuus.

[readmore from=”suomalaiset”]

Canucks käytti NHL Draftissa suomalaisnuorukaiseen kuudennen kierroksen varausvuoron, kun hänet huudettiin numerolla 181, ja Vancouverissa ollaan selvästikin enemmän kuin tyytyväisiä tähän päätökseen.

– Myöhempien varausten kohdalla voi ottaa enemmän riskejä ja toivoa, että he kehittyvät niillä osa-alueilla, jotka ovat eniten pidätelleet heitä. Palmu on tästä loistava esimerkki.

– Häntä ei varattu kahdessa edellisessä varaustilaisuudessa, koska hänellä on pituutta vain 171 senttiä, Canucksissa lasketaan sen varaan, että hänen taitotasonsa ja tahto ajavat hänet seuraavalle tasolle. Tässä vaiheessa näyttääkin siltä, että Canucks teki fiksun vedon Palmun kohdalla.