Teemu Pulkkinen kolkuttelee jälleen NHL:n ovia. Vegas Golden Knightsiin laajennusdraftin kautta kesäkuussa päätynyt suomalaishyökkääjä pudotettiin ennen kauden alkua farmiin, jossa mies on takonut kovia lukuja.

25-vuotiaan Pulkkisen tehot AHL:ssa Chicago Wolvesin paidassa ovat huimat 6+7=13. Suomalainen on koko AHL:n pistepörssissä kolmantena.

Pulkkisen odotettiin aloittavan kauden NHL:ssä, mutta harjoitusotteluiden otteet eivät riittäneet valmennusjohdolle. Jos tehotehtailu jatkuu tähän malliin, kutsu ylös on vain ajan kysymys.

[readmore from=”suomalaiset”]

Pulkkinen on seilannut koko uransa farmin ja NHL-joukkueen välillä. Ennen Vegasia tutuksi tulivat Detroit Red Wings, Minnesota Wild ja Arizona Coyotes.

Viime kaudella Pulkkinen pelasi Wildissä ja Coyotesissa yhteensä 13 peliä ylhäällä tehoilla 2+0. Pelkästään hyvä laukaus ei ole riittänyt ansaitsemaan vakituista paikkaa NHL-jäillä.

Tällä hetkellä Pulkkiselle ei vielä tilaa Vegasin miehistöstä löydy. Kärkikenttien laidat on jo täytetty James Nealin ja David Perronin kaltaisilla laatupelaajilla.

Toistaiseksi kausi jatkuu todennäköisesti farmissa.

– Tämä on ihmisille eräänlainen mahdollisuus. Jotkut ovat tunteneet joutuneensa entisissä seuroissaan hylätyiksi. Heillä saattaa olla painolastina halu näyttää kuuluvansa tähän sarjaan. Jotkut pelaajista saavat parempia mahdollisuuksia kuin koskaan missään muualla, McPhee lisäsi.