Vegas Golden Nightsin ensimmäiseltä NHL-kaudelta ei paljoa odotettu. Las Vegasin tulokasseuraa veikattiin useissa asiantuntija-arvioissa laajennusdraftin jälkeen väistämättä häntäpäähän.

Alkukaudesta totuus on ollut toinen. Vegas on voittanut yhdeksästä ottelustaan kahdeksan ja kärsinyt vain yhden ainoan tappion. Läntisessä konferenssissa saldolla ollaan kolmantena kaksi ottelua kärkijoukkue Los Angeles Kingsia vähemmän pelanneena.

Vegasin joukkueesta ei korkean profiilin tähtipelaajia löydy. Sen sijaan joukkueenrakennuksen avaimena oli hankkia kovasti töitä tekeviä pelaajia.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Yritimme löytää jokaisesta organisaatiosta lahjakkaita ja töitä tekeviä pelaajia, jotka eivät ole liian itsekkäitä. Kemian suhteen on vaikea sanoa, mikä on hitsannut joukkueen näin nopeasti yhteen. Gerard Gallant (päävalmentaja) on tehnyt hiton hyvää työtä, Golden Knightsin GM George McPhee avasi The Star -lehden haastattelussa.

Hyvä esimerkki Vegasin löydöistä on Brendan Leipcic Torontosta. Kanadalainen ei päässyt Maple Leafsissa murtautumaan Auston Matthewsin ja Mitch Marnerin kaltaisten taiturien varjosta pelaavaan kokoonpanoon. Vegasissa 23-vuotias hyökkääjä nauttii ylivoimavastuusta ja pääsee pelaamaan kärkikentissä.

– Tämä on ihmisille eräänlainen mahdollisuus. Jotkut ovat tunteneet joutuneensa entisissä seuroissaan hylätyiksi. Heillä saattaa olla painolastina halu näyttää kuuluvansa tähän sarjaan. Jotkut pelaajista saavat parempia mahdollisuuksia kuin koskaan missään muualla, McPhee lisäsi.