Arizona Coyotes on ollut alkukaudesta NHL:n kiistattomasti huonoin joukkue. Viime yön 4-3-tappio New Jersey Devilsille oli seuralle jo 11. perättäinen.

Coyotes on ainoa joukkue, joka ei ole voittanut vielä tällä kaudella ainuttakaan ottelua. Surkuhupaisa saldo sivuaa NHL:n kaikkien aikojen huonoista starttia. Siitä vastasi New York Rangers kaudella 1943-44.

Arizonassa on ollut Mike Smithin lähettyä Calgaryyn paha maalivahtiongelma. Osasyynä tähän vaikuttaa uuden ykkösvahdin Antti Raannan loukkaantumiset, jotka ovat rajoittaneet suomalaisen peliajan hieman yli 90 minuuttiin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Muut maalivahdit Louis Domingue ja Adin Hill eivät ole millään onnistuneet täyttämään Raannan jättämää aukkoa. Joukkue onkin päästänyt tällä kaudella jo 48 maalia.

Veräjänvartijan ongelmia paikattiin hiljattain Devilsin varaveskarilla Scott Wedgewoodilla (lue uutinen).

Coyotesin kauden harvoja valopilkkuja on ollut tulokas Clayton Keller. Yhdysvaltalaishyökkääjä on takonut vakuuttavat 12 tehopistettä (8+4).

Coyotes saa seuravan mahdollisuuden avausvoittoonsa maanantain ja tiistain välisenä yönä Philadelphia Flyersia vastaan. Ottelu pelataan vieraissa.