Washington Capitalsin Alexander Ovechkin osoitti, että hänellä todella on sydän paikallaan, kun hän kohtasi Edmontonissa ollessaan kodittoman miehen.

Lauantaina somessa levisi tieto, jonka mukaan Ovechkin olisi Edmontonin kaduilla kävellessään huomannut kodittoman miehen ja ojentanut tälle sekä takkinsa että hattunsa.

Tarina myös pitää paikkansa, joskin Ovechkin oli ostanut kyseiset vaatteet kodittomalle miehelle, minkä lisäksi venäläistähti osti hänelle myös paidan.

32-vuotias laituri itse vähätteli tapausta.

– Eihän siinä nyt ollut mitään (ihmeellistä). Olin menossa kauppaan (Evgeny Kuznetsovin ja Dmitry Orlovin kanssa) ja näin kaverin ilman paitaa. Menin siitä sitten sisään kauppaan ja ostin hänelle paidan, takin sekä hatun, Ovechkin kertoo NHL.com:lle.

– Hän kysyi, että ”Oletko tosissasi?” ja oli myös hieman shokissa. Mutta ei tähän nyt tarvitse keskittyä sen enempää.

– Satuin vain näkemään kaverin, joka on lähestulkoon alasti kylmässä ilmassa; jokainen ihminen voi tehdä (tuollaisessa tilanteessa) jotain – ostaa takin, paidan tai jotain.

Capitals-hyökkääjä Tom Wilson ei ollut millään muotoa yllättynyt, kun hän kuuli siitä, mitä Ovechkin oli tehnyt.

– Hän saa lokaa koko ajan niskaansa, mutta hän on kaveri, joka tekee omaa juttuaan, eikä välttämättä piittaa siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Hän on kaveri, joka ei tee tuollaista saadakseen huomiota; hän teki niin, koska hän koki sen olevan oikein.

Myös joukkueen päävalmentajana toimiva Barry Trotz oli hyvin pitkälti samoilla linjoilla Wilsonin kanssa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Ylipäätään jääkiekon parissa toimivat ihmiset ovat melkoisen anteliaita ihmisiä. He pyhittävät aikaansa muille ja auttavat, joten ei tämä yllätä minua tippaakaan.

Niin, toki Ovechkinilla on miljoonia dollareita tilillään, mutta tässä ei ole kyse rahasta tai kenenkään varallisuudesta. Tässä on kyse sydämellisyydestä, välittämisestä sekä auttamisesta ja nämä seikat tekevät Ovechkinin eleestä niin uskomattoman hienon.

”Ovie” ei kuitenkaan ollut yhtä ystävällinen Edmonton Oilersille, sillä hän johdatti joukkueensa 0-2-tappioasemasta 5-2-voittoon antamalla peräti kolme maaliin johtanutta syöttöä. Samalla hän kasvatti koko kauden pistesaldokseen, 11 ottelussa, 10+5=15.