Montreal Canadiensilla on tilaa palkkakaton alla lähestulkoon 8 miljoonan dollarin verran ja itse asiassa se ei ole positiivinen ongelma.

Tyhjä tila nimittäin kielii siitä, ettei Canadiensissa ole vetovoimaa, mitä tulee esimerkiksi vapaisiin pelaajamarkkinoihin; sen sijaan, että joukkue vahvistuisi kesäisin, se päinvastoin heikkenee.

– Kokeilimme kepillä jäätä useiden vapaiden agenttien kanssa ja teimme todella todella hyviä tarjouksia. Jostain syystä he eivät halunneet tulla tänne, seuran GM Marc Bergevin paljastaa raadollisen avoimesti tilanteen Montreal Gazettelle.

Näin kävi esimerkiksi menneenä kesänä, kun joukkue menetti Andrei Markovin ja Alexander Radulovin. Toki tilalle tulivat Karl Alzner ja Jonathan Drouin, mutta vaikka kyseessä onkin kaksi erittäin hyvää pelaajaa, missään nimessä kanadalaisseura ei mennyt kesän aikana eteenpäin.

Montrealissa toista kauttaan kiekkoileva Andrew Shaw ymmärtääkin niitä hankaluuksia, jotka Bergevin on kohdannut yrittäessään vahvistaa joukkueen pelaajistoa ja viedäkseen samalla seuraa eteenpäin.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Montreal on yksi niistä paikoista (markkina-alueista), joihin pelaajat eivät halua tulla. En tiedä, onko kyse mediasta vai mistä, mutta ympäri liigan tämä on yksi niistä paikoista, joihin ihmiset eivät halua tulla.

– Ehkä kyse on veroista, tai kuka tietää? Uskoakseni veroprosentti on täällä koko liigan korkein.

Itse asiassa kyse saattaa olla Shawin mainitsemien asioiden yhtälöstä ja ennen kaikkea juuri verotuksesta. Canadiensin tiedetään nimittäin tarjonneen esimerkiksi Dallas Starsiin vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta siirtyneelle Raduloville tismalleen samaa sopimusta, mutta oleellinen ero syntyi veroista.