Kasperi Kapanen teki viime kaudella Toronto Maple Leafsille, saatuaan pitkän odottamisen jälkeen kutsun ylös, joukkueen kauden kaksi tärkeintä maalia.

Ensiksi hän sinetöi joukkueen pudotuspelipaikan runkosarjassa ja sen jälkeen hän naulasi Washington Capitals -pudotuspelisarjan toisessa ottelussa kaksi maalia, joista toinen oli voittomaali jatkoerässä.

Jo kuitenkin tämän syksyn harjoitusleirillä oli selvää, että Kapanen tulee aloittamaan kautensa AHL:ssä, vaikka sarjalla ei yksinkertaisesti ole enää sarjalle annettavaa. Tämä johtui siitä, että häntä ei tarvinnut asettaa waiver-listalle; toisin sanoen sopimustekniset syyt veivät hänet farmiin.

Kapasen alku AHL:ssä olikin hänen tasoonsa nähden vaisu, sillä pari ensimmäistä ottelua hän meni pisteittä, tehotilaston ollessa samalla miinuksella, ja nyt hänen saldonsa kuudesta pelatusta ottelusta on 3+0.

[readmore from=”suomalaiset”]

Torontossa on kuitenkin selkeästi ymmärretty yksi oleellinen seikka: Monilla pelaajilla, kun he ovat kasvaneet ylitse AHL:stä, on vaikeuksia enää sopeutua farmiin. Kapasen kohdalla tämä tilanne tiedostettiin, sillä hieman haastavasta alkukaudesta huolimatta hänet kutsuttiin tänään NHL:ään.

Kapasen ylösnosto tuli ajankohtaiseksi, kun sekä Matt Martinin että James van Riemsdykin poissaolot ottelusta Philadelphia Flyersia vastaan varmistuivat loukkaantumisten vuoksi.

Nuoren suomalaislaiturin ohella myös Josh Leivo tulee nousemaan pelaavaan kokoonpanoon. Samalla Maple Leafs tiedotti, että se on lainannut kokeneen Eric Fehrin AHL-seura Toronto Marliesiin.