Entinen New York Islanders -puolustaja Travis Hamonic halusi saarelaisten riveistä ulos jo muutaman vuoden ajan, etenkin Länsi-Kanadan suuntaan. Tämä taasen johtui perhesyistä, joskin Hamonic ehti jo vetämään siirtopyyntönsä pois viime kauden alussa.

Joka tapauksessa Hamonic kaupattiin lopulta viime kesänä Calgary Flamesin riveihin. Vastineeksi brooklyniläisseura sai hänestä ensi kesän ykkösvarauksen ja kaksi kakkoskierroksen varausvuoroa.

Vielä tuolloin Islandersin saamaa vastinetta ei arvioitu sen suuremmin, sillä se riippui pitkälti etenkin siitä, miten Flames tulee tällä kaudella pelaamaan.

Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että Islanders saattoi osua kaupassa todelliseen kultasuoneen.

Flames nimittäin majailee tällä hetkellä Tyynenmeren divisioonan neljäntenä, ja se on pudotuspeleistä ulkona maalieron turvin. Tässä vaiheessa on kuitenkin syytä muistaa, että kausi on vielä hyvin nuori.

[readmore from=”suomalaiset”]

Joka tapauksessa Flamesin takaa löytyvät tällä hetkellä vielä Edmonton Oilers ja Anaheim Ducks, joten tämän perusteella kaudesta on tulossa pudotuspelipaikkojen suhteen äärimmäisen tiukka.

Tämä johtuu siitä, että Vegas Golden Knights ja Vancouver Canucks ovat aloittaneet kautensa paremmin kuin kukaan uskalsi edes unelmoida. Jos molemmat pitävät tasonsa edes osittain, tulevat he kiusaamaan tämän myötä isompiaan.

Joka tapauksessa jos Flames jää tässä tiukassa taistossa pudotuspelien ulkopuolelle, tarkoittaa se Islandersille etenkin yhtä asiaa; se tulee varaamaan ensi kesänä vähintään 15. vuorolla sekä tietenkin omalla vuorollaan.

Ensi kesän varaustilaisuutta on luonnehdittu joidenkin asiantuntijoiden mukaan ”ainutlaatuiseksi”. Se siis saattaa tarkoittaa Islandersin kannalta loistavia asioita, eli kahta uutta superlupausta.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.