Montreal Canadiens on ollut eittämättä yksi alkukauden suurimmista alisuorittajista, kenties se kaikkein suurin, ja samalla maailman parhaana pidetyn Carey Pricen taso on romahtanut totaalisesti.

Kun viime vuosina on kysytty ääneen, kuka on maailman paras maalivahti, vastaus on ollut lähes poikkeuksetta yksi ja sama: Carey Price. Itse asiassa silläkään, että joku on oikeasti ollut parempi, ei ole ollut merkitystä, vaan Pricen asema on ollut vankkumaton.

Vaan kuluvan alkukauden aikana hänen selkänsä taakse on mennyt niin paljon helppoja, ja itse asiassa jokseenkin myös erikoisia, yrityksiä, ettei häntä voi millään ilveellä kutsua ainakaan tämän hetken osalta maailman parhaaksi.

Tämä edellä mainittu on noteerattu myös Canadiens-fanien keskuudessa, sillä viime yönä, kun kanadalaisseura nöyrtyi kotonaan Los Angeles Kingsille 0-4-lukemin, ottelun loppuvaiheilla Pricelle hurrattiin jokaisella kerralla, kun hän koski kiekkoon.

Kyse ei ollut kuitenkaan mistään oikeista kannustushuudoista, vaan sarkastisista sellaisista.

Toisessa päässä kaukaloa torjunut Jonathan Quick, joka siis piti maalinsa puhtaana ja pysäytti peräti 40 laukausta, lähti kuitenkin puolustamaan kollegaansa sekä ennen kaikkea moittimaan Canadiens-faneja.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Onhan tuo valitettavaa, eikä hän varmastikaan ansainnut sitä. Hän on mitä luultavimmin maailman paras maalivahti.

Price itse ei ainakaan julkisesti antanut fanien reaktion vaikuttaa itseensä.

– Ei minulla ole mitään sanottavaa siihen. Niin on tapahtunut ennenkin ja niin tulee tapahtumaan myös uudestaan. Minun on vain keskityttävä omaan työhöni. Minun on vain löydettävä keinot pysäyttää kiekot ja pitää jätkät mukana pelissä niin pitkään, että he saavat kiekon maaliin.

– En vain tällä hetkellä tee niin, joten minun on löydettävä keinot siihen.