Colorado Avalanchen positiivisissa merkeissä käyntiin lähtenyt kausi on ottanut viime aikoina takapakkia.

Viime kaudella katastrofaalisen heikosti pelannut denveriläisseura antoi merkkejä paremmasta jo harjoituskaudella, ja kun runkosarja lähti käyntiin, nappasi Avalanche ensimmäisistä viidestä ottelustaan peräti neljä voittoa.

Kaikki näytti siis hyvältä, mutta nyt vuoristoisen Coloradon yllä alkaa leijua jälleen synkkiä pilviä, sillä Avalanche on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan; lisäksi se on tehnyt niissä ainoastaan viisi maalia ja päästänyt peräti 11.

Ehkä koko jääkiekkomaailman arvostetuin toimittaja Bob McKenzie, joka on ollut aikanaan muun muassa jääkiekkoraamattuna pidettävän The Hockey Newsin päätoimittaja ja operoi nykyisin mediajätti TSN:llä, on sanonut – viimeksi tämän kauden alla – että runkosarjan kahden ensimmäisen viikon aikana ei kannata yrittää päätellä yhtään mitään kyseisen kauden voimasuhteista.

Sen sijaan hänen mukaansa kolmas viikko alkaa näyttää ensimmäisiä signaaleja runkosarjasta pitkällä tähtäimellä ja neljäs runkosarjaviikko antaa jo todella isosti kuvaa siitä, mitä on luvassa.

Mikäli asia todella on näin, ja itse asiassa historia on monen monta kertaa vahvistanut tämän näkemyksen, Avalanche on matkalla takaisin alaspäin.

Avalanchen ja Matt Duchenen keskinäiselle suhteelle tämä ei todellakaan lupaa hyvää. Yli läikkynyt tilanne nimittäin rauhoittui ensimmäisten otteluiden tulosten myötä, mutta muutama perättäinen tappio on muistuttanut meitä jälleen totuudesta: osapuolten välit eivät ole korjattavissa.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Olen saanut sen käsityksen, että Duchenen turhautuminen on kasvamaan päin, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman paljastaa.

– Ymmärtääkseni Colorado ei missään nimessä antanut hänelle deadline, että ”tulemme kauppaamaan sinut viimeistään tähän mennessä”. Jokaisella oli kuitenkin käsitys, että se (kauppa) olisi jo toteutunut.

Samalla joukkueen kokonaiskuvaa katsottaessa positiivinen alku (4 voittoa, 4 tappiota), kuten myös Duchenen oma elpyminen (8 ottelua, 3+4=7), saattaa kuitenkin tarkoittaa sitä, että aivan heti kiehumispisteessä oleva tilanne ei ole purkautumassa siirroksi.

– Saattaa olla, että hänen on pystyttävä olemaan paljon kärsivällisempi, koska Colorado on aloittanut hyvin, Sportsnetin Nick Kypreos puolestaan pohtii.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.