Se nyt on varmasti jo jokaiselle selvää, että NHL ei tule osallistumaan ensi talven olympialaisiin. Myös se on selvää, että pelaajat ja fanit ovat olleet liigan päätöksestä raivon partaalla.

Olympialaiset ovat nimittäin toimineet vuodesta 1998 lähtien maailman ykkösturnauksena, sillä mukana ovat olleet maailman parhaat pelaajat.

Tällä kertaa turnaus tullaan vetämään läpi Euroopassa ja Pohjois-Amerikan alasarjoissa pelaavien kiekkoilijoiden kesken. Tällä kertaa ei siis missään nimessä voida puhua maailman parhaasta jääkiekkoturnauksesta.

Samaa mieltä on myös Los Angeles Kingsin supertähti Drew Doughty, jolta kysyttiin, että onko tuleeko hän olemaan surullinen nähdessään pelaajien luistelevan olympiajäälle, hänen itsensä ollessa Yhdysvalloissa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Jos olen rehellinen, en tule edes luultavasti katsomaan niitä. Niin surullista se on. Kuka haluaa katsoa maailman arvostetuinta turnausta, vaikka maailman parhaat pelaajat eivät ole mukana? En ymmärrä tätä – tai odotas, anna kun korjaan – minä ymmärrän miksi, mutta pelaajan kannalta tämä on takapuolesta, koska halusimme päästä mukaan, Doughty avautui The Athleticin haastattelussa.

Doughty myös kertasi turnauksen tärkeyttä itselleen. Hän nimittäin teki läpimurtonsa Vancouverin vuoden 2010 olympialaisissa, miehen ollessa tuolloin 20-vuotias.

– Olympialaiset ovat se syy, miksi minä sain itselleni nimeä. Kukaan ei olisi seurannut minua niin tarkasti Los Angelesissa, joten ilman olympialaisia en olisi tehnyt itselleni nimeä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.