Kaikki alkoi vuonna 2015, kun Chicago Blackhawks pelasi Läntisen konferenssin finaaleissa. Nimittäin tuolloin hyökkääjä Bryan Bickell ei tuntenut itseään normaaliksi, mikä lopulta johti siihen, että hän päätti lopettaa pelaajauransa muutamaa vuotta myöhemmin.

Bickell sai nimittäin lopulta tietää, tarkemmin sanottuna 1,5 vuotta myöhemmin, että hän sairastaa MS-tautia.

Bickell päätti siis lopulta ripustaa hokkarit naulaan, sillä hän koki, että hänellä ei ollut järkeä jatkaa taudin kanssa pelaajauraansa. Mies on lopulta ollut päätökseen tyytyväinen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– En tiedä kuinka monta vuotta olisin voinut vielä pelata, mutta halusin päättää urani ja pitää huolta terveydestäni. En halunnut enää loukata itseäni ja halusin viettää aikaa lasteni kanssa. Elämäni on ollut parempaa viime vuoteen verrattuna, Bickell kertoi The Scoren haastettelussa.

Bickell kaupattiin lopulta Blackhawksista Carolina Hurricanesin riveihin, missä pelatessaan hän sai myös kuulla diagnoosista. Tauti oli kiusannut häntä pitkään, mutta kukaan ei tiedä, milloin se sai alkunsa.

– Me emme todellisuudessa tiedä, milloin se alko. Se saattoi tapahtua jo viisi vuotta sitten, kukaan ei tiedä. Tunsin oloni kuitenkin uupuneeksi noin kerran kuussa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.