Pittsburgh Penguinsin Olli Määttä on ollut eittämättä koko alkukauden suurin suomalaisyllättäjä, ja nimenomaan positiivisessa mielessä.

Kun miettii Määtän tähänastista pelaajauraa, on lähes mahdoton uskoa, että hänellä on ikää vasta 23 vuotta. Penguins-peluri on nimittäin voittanut kaksi Stanley Cupia, päihittänyt syöpäkasvaimen ja kärsinyt isommista loukkaantumisista niin monta kertaa, ettei laskuissa meinaa pysyä enää mukana.

Samaan aikaan hän on kuitenkin kyennyt pitämään tasonsa niin korkealla, että hän on mahtunut NHL:n kahden viime kauden mestarin pelaavaan rosteriin, vaikka oma kunto ja valmistautuminen peleihin sekä ylipäätään kauteen on ollut kaikkien terveysongelmien vuoksi mahdotonta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Vaan nyt Määttä on kunnossa. Hänellä on allaan ehjä kesä ja se todellakin näkyy. Suomalaisnuorukainen onkin pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua ja hän on jäänyt ainoastaan kerran tehopisteittä.

Siis tasan yhden kerran.

Parhaillaan Määttä vaeltaakin kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa, sillä hän jatkoi sitä syöttämällä viime yönä ylivoimalla syntyneen 4-3-voittomaalin Florida Panthersia vastaan.

Kaiken kaikkiaan Määttä on tehnyt kuluvan kauden kahdeksassa ottelussa tehopisteet 2+6 ja näillä pisteillä hän majailee NHL:n puolustajien pistepörssissä huikeasti viidennellä sijalla. Lisäksi hän johtaa suomalaispelaajien sisäistä pistepörssiä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.